Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
5°C
4°C
JUTRI
8°C
-5°C
TURISTIČNO DRUŠTVO TRŽIČ
Deli
Družba in javne storitve, Društvo, Storitev, Informacijske pisarne in storitve, Potovanje in turizem, Turistični biro, Organizacija prireditev

TURISTIČNO DRUŠTVO TRŽIČ

Predstavitev

Osnovna dejavnost društva je povezana z organizacijo tradicionalnih prireditev, ki obujajo in ohranjajo stare tržiške običaje. S kvalitetno izvedbo uspešno predstavlja občino Tržič in pestro turistično ponudbo, naravne in kulturne znamenitosti mesta Tržič in okolice, kamor privablja vedno več obiskovalcev, kar je pozitiven znak tudi za tržiško gospodarstvo.

Najbolj poznani tržiški prireditvi sta Šuštarska nedelja in Mednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja — Minfos. V zadnjih letih je med ljudmi vse bolj poznan Festival tržiških bržol, ki promovira znamenito tržiško jed  iz ovčjega mesa in predstavlja pomemben  del slovenske kulinarične ponudbe in tradicije.

Turistično društvo Tržič skrbi za številno članstvo. Veliko pozornosti namenja mlajšim generacijam prihodnjih turističnih delavcev. Kulturno in zgodovinsko dediščino Tržiča mladi spoznavajo v sklopu prireditev, ustvarjajo na različnih likovnih natečajih in ustvarjalno-izobraževalnih delavnicah. Najbolj poznana prireditev, ki jo soustvarjajo mlajše generacije, je Vuč u vodo na predvečer gregorjevega v mesecu marcu.  

Pod okriljem Turistične zveze Slovenije društvo vsako leto v sklopu akcije  Moja dežela lepa in gostoljubna izbira najlepše kotičke in hiše v občini Tržič.