Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
14°C
-5°C
JUTRI
18°C
-5°C
Pot treh zvonov
Deli
Družba in javne storitve, Skupnost

KS SEBENJE

Predstavitev

KRAJEVNA SKUPNOST SEBENJE

Breg ob Bistrici – Retnje – Sebenje – Žiganja vas

Vse vasi v KS Sebenje so povezane z urbanimi cestami, za tiste bolj razposajene pa so gozdne ceste ali manjše potke, ki vas z malo orientacije, ali usmeritvijo domačina prav gotovo pripeljejo na Dirt poligon, kjer si je mladina sama uredila del zemljišča za akrobatsko vožnjo s kolesi. Skozi gozd vas kliče naravno mokrišče Blata, povzpnete se lahko na vrh skakalnic ali tik nad igrišče, kjer pogled seže čez celotno KS, ob jasnem vremenu vse do Triglava. Če stopite malo dlje, ste na vrhu Žiganje vasi, kjer vas pot popelje na čaj ali kavico v eno od kavarn. In če ste že enkrat v Žiganji vasi, nikakor ne smete mimo pokončne lipe, ki ponosno stoji ob zgodovinski cerkvi Sv. Urha.

Za vse ljubitelje naravnega okolja čez vse štiri vasi poleti bohotijo polja posejana z zlato pšenico, zeleno koruzo, po travnikih se pasejo konji, krave, koze in ovce, ob domačijah pa lahko na prostem uzrete tudi zajčke, kokoši in gosi. Pozimi, ko pa pokrajino prekrije bela odeja pa se po gričih podi mladina na saneh in smučkah, čez polja so pogosto utrjene poti za smučarke tekače, lahko pa se zgodi, da uzrete tudi koga na motornih saneh.

Čeprav smo majhni, smo veliki avanturisti, ki zremo v prihodnost, se radi družimo, v zadnjih letih tudi vsako prvo soboto na Vaškem sejmu v Sebenjah, vsak petek pa se druščina potepa po gozdnih poteh treh zvonov.

 

Zadnje vsebine