Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C

Vuč u vodo 2018

##VIEWS##
Organizator: Občina Tržič
Vstopnina: Dobrodelen

V Kurnikovi hiši bo od 16. ure odprta razstava gregorčkov, ki jih pripravljajo otroci tržiških osnovnih šol in vrtcev. Otroci iz Osnovne šole Križe bodo za razstavo pripravili tudi drugovrstne hiške in plavajoče predmete, kakšne po vodi ob različnih praznikih zimskega obdobja spuščajo drugod po Evropi.

 

V Kurnikovi hiši in Kulturnem centru Tržič bosta od 16. ure dalje potekali dve delavnici izdelovanja gregorčkov, ki jih bosta vodili Dragica Štalc in Romana Kramar, in sicer ena na temo poustvarjanja gregorčkov, kakršni so se izdelovali v preteklosti, druga z motivi, ki gledajo v prihodnost. Ob dogodku bo organiziran tudi pohod po točkah »obrednega kota« (od Velike mizice, sv. Jožefa, Pehtre babe in župnijske cerkve), ki ga bo vodil Nejc Perko.

 

Osrednja prireditev bo potekala v Atriju Občine Tržič ob 18. uri. Program bodo pripravili otroci Osnovne šole Križe, sodeloval bo tudi Pihalni orkester Tržič. Sledil bo sprevod do nabrežja Tržiške Bistrice, kjer bodo ob gorečem kresu gregorčki splavali po vodi. Ogledati si bo mogoče vihtenje gorečih metel, otroci, ki bodo spustili gregorčke, bodo prejeli spominsko »medaljo« mojstra Jerneja Kosmača.

Oglejte si tudi