Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
0°C
-2°C
NED.
1°C
-4°C

Večer z arhitektom dr. Janezom Suhadolcem

2855
Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA

V torek, 10. 10. 2017, ob 19.00 vabljeni v veliko dvorano na Balosu 4. V Plečnikovem letu (1872-1957) bomo gostili njegovega trajnega občudovalca dr. Janeza SUHADOLCA (rojen 1942 v Ljubljani), arhitekta, dolgoletnega profesorja na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, publicista.

Sam pravi, da mu je temeljita arhitekturna izobrazba kot cokla visela za vratom in je potreboval kar nekaj časa, da se je otresel s študijem pridobljenega  racionalizma in funkcionalizma.   Na Fakulteti za arhitekturo je poučeval Prostoročno risanje. Širši javnosti je poznan kot avtor in izdelovalec  lepih stolov. Predstavljeni so bili v štirih knjigah: Stoli/Chairs 1, 2, 3 in 4, peta je v pripravi. Večkrat napiše tudi kakšno kolumno s področja arhitekture, prometa, drugih aktualnih zadev itd.  Zbral in izdal jih je v treh zvezkih: Nič ne bom rekel, tiho pa tudi ne bom, Od Akropole do Ribnice, Ljubi se mi ne, smisla nima, nehati ne morem.Knjige Janeza Suhadolca so vam na voljo tudi v naši knjižnici.

Janez Suhadolc je dobitnik nagrade Prešernovega sklada in Župančičeve nagrade. Je pronicljiv opazovalec, zapisovalec in kritik današnje stvarnosti. Svoja razmišljanja bo podkrepil s slikovnim gradivom.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij