Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
29°C
15°C
JUTRI
29°C
16°C

Ura pravljic – Nočem biti prehlajena

Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA
Vstopnina: Vstop prost

V četrtek, 19. 4. 2018, ob 17. uri otroci vabljeni v knjižnico na posebno uro pravljic.

»NOČEM BITI PREHLAJENA« na ves glas zakriči razočarana mala kraljična, ko se ravno na težko pričakovani dan kraljevega piknika zbudi z grdim prehladom in pristane v postelji. Odločena, da ji bolezen ne bo prekrižala načrtov, priredi piknik kar v postelji s svojimi igračami. Ko ozdravi, zbolijo starši in služinčad, kraljična pa se prelevi v malo zdravnico.

S pomočjo pravljice se bomo podali v svet majcenih organizmov, ki so pogosto glavni krivci, da se počutimo slabo, nas boli glava, kihamo, kašljamo, smrkamo, nas boli trebušček, bruhamo in smo zelo pogosto na stranišču. Skupaj se bomo naučili, kako lahko poskrbimo, da s pravilnimi higienskimi ukrepi ne zbolijo še ljudje okrog nas.

Z nami bo Simona KIPHUT, diplomirana medicinska sestra iz zdravstveno vzgojnega centra ZD Tržič. V okviru programa Vzgoja za zdravje v predšolskem obdobju mesečno obiskuje otroke v vrtcih in se z njimi pogovarja, kako krepiti in ohranjati zdravje z zdravo prehrano, skrbeti za ustno zdravje, preprečevati širjenje nalezljivih bolezni, se varovati pred poškodbami …

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi