Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
0°C
-2°C
SOB.
3°C
0°C

Predavanje Sanje Kranjc

2800
Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA

V sredo, 08. 11. 2017, ob 19. uri vas vabimo v knjižnico na predavanje Sanje Kranjc Kako so nas starši naučili soočati se s stisko, kako učimo otroke soočati se s stisko.

Sanja KRANJC je magistrica zakonskih in družinskih študij, praktikantka izpopolnjevanja iz zakonske in družinske terapije ter doktorska kandidatka zakonske in družinske terapije, NLP coach praktik in NLP mojster, NLP learning coach.

Poplava informacij o vzgoji otrok lahko človeka popolnoma zmede. Strokovnjaki pravijo enkrat eno, drugič drugo. Starši, ki za svoje otroke želijo le najboljše, ne vedo več, kako naj ravnajo z otrokom, da se bo razvijal pravilno, da bo zadovoljen sam s seboj in hkrati uspešen v družbi in da se bo odrasel z veseljem vračal domov.

Najbolj zanimivo področje, ki se zadnje čase ukvarja z vzgojo otrok, je interpersonalna nevrobiologija, ki pokaže, kako se razvijejo možgani ob različnih načinih vzgoje. Možgani se namreč razvijejo v odnosu, starši pa so arhitekti otroških možganov. Najbolj optimalen način vzgoje za funkcionalne možgane je sočutno starševstvo. Otroke vzgajamo s pogledom, dotikom in besedo, ki umirja in obenem regulira čustva. Če ga vzgajamo tako, ga umirimo, kasneje pa se bo na funkcionalen način znal umiriti tudi sam.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!