Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
7°C
-1°C
PET.
2°C
2°C

Nacionalna preventivna akcija VARNOSTNI PAS

2869
Organizator: ZDRUŽENJE ŠOFERJEV IN AVTOMEHANIKOV TRŽIČ
Akcja se bo izvajala na lokacijah pred šolami in vrtci
DeliRaziskave kažejo, da bi z dosledno uporabo varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev bi lahko za 50% zmanjšali število smrtno in hudo poškodovanih voznikov in potnikov, preprečili bi lahko smrtne žrtve med otroki potniki. V Sloveniji umre letno v povprečju približno 15 voznikov osebnih vozil, 1-2 voznika tovornega vozila, ter v povprečju 7 potnikov, ki v času nesreče niso uporabljali varnostnega pasu. Zato AVP RS izvja aktivnosti, ki bi izboljšale zatečeno stanje. 

V okviru izvajanja Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa 2013-2022, bo od 13. do 26. marca 2017, potekala nacionalna preventivna akcija VARNOSTNI PAS.

Osnovni namen preventivne akcije, s sloganom Vam je že KLIKnilo?, je spodbujati uporabo varnostnih pasov pri vseh potnikih na vseh vožnjah in v vseh vozilih, izboljšati pravilno pripetost in uporabo varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev ter zmanjšati posledice (število mrtvih in hudo poškodovanih) prometnih nesreč, zaradi neuporabe varnostnega pasu.

Cilja nacionalne preventivne akcije Varnostni pas sta zlasti:

  1. povečanje stopnje uporabe varnostnih pasov v osebnih avtomobilih, tovornih vozilih in  avtobusih ter
  2. zmanjšanje števila mrtvih in hudo telesno poškodovanih zaradi neuporabe varnostnih pasov med vožnjo.

Policija in občinska redarstva bodo v času akcije poostreno nadzirala uporabo varnostnih pasov pri vseh potnikih, zlasti v okolici šol, vrtcev in nakupovalnih središč.
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo, v sodelovanju z Zavodom za šolstvo,  obvestilo o akciji vse osnovne in srednje šole ter vrtce in jih opozorili o nujnosti dosledne uporabe varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev.

V akcijo pa se bomo vključili tudi prostovoljci ZŠAM Tržič in v okviru svojih pooblastil prispevali k povečanju uporabe varnostnih pasov in s tem k zmanjšanju posledic prometnih nesreč.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij