Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

ZAKLJUČENO TEKMOVANJE V ORIENTACIJI GZT

Organizatorjem, Mladinski komisiji GZ Trebnje in PGD Trebelno, je sončno vreme vreme v soboto, 11. maja 2019, pomagalo, da so lahko brez vremenskih težav uspešno izvedli Tekmovanje GZ v orientaciji gasilske mladine za 70 ekip pionirjev, pionirk, mladincev, mladink, gasilcev pripravnikov in gasilk pripravnic  iz prostovoljnih gasilskih društev Temeniške in Mirnske doline, ki je potekalo na Trebelnem z okolico.

Začetek tekmovanja je bil pri Lovski koči Trebelno, kjer so se ekipe pri komisiji  A registrirale in dobile tudi vsa navodila za nadaljnje tekmovanje. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz orientacijske proge in iz vrste kontrolnih točk, ki jih je morala vsaka ekipa najti po vrstnem redu od prve do zadnje kontrolne točke in to kar najhitreje. Za kategorijo pionirjev in pionirk je bila proga dolga približno 2 km in je imela 4 kontrolne točke, pri mladinkah in mladincih je bila proga še en km daljša in dodani še dve kontrolni točki,  gasilci pripravniki in gasilke pripravnice pa so imeli 5 km dolgo progo s šestimi še nekoliko bolj zahtevnimi kontrolnimi točkami.

Po dosegu cilja je vsaka ekipa oddala ocenjevalni list komisiji B, ki je imela ob zaključku tekmovanja največ dela pri pripravi rezultatov za čim hitrejšo razglasitev ter podelitev medalj in pokalov prvim trem ekipam posamezne kategorije, ki je potekala pred Lovskim domom Trebelno.

Zbrane ekipe z mentorji je pred razglasitvijo nagovoril župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver, nato pa še poveljnik regije GRD, Martin Lužar, predsednica PGD Trebelno Petra Nahtigal, predsednik RS GRD Janez Bregant in predsednica MK GZT Andreja Zupančič, ki je v družbi gostov posameznim kategorijam podeljevala medalje in pokale, ki so sledili nagovorom. 

Izvedeno tekmovanje je zahtevalo veliko odgovornega dela in veliko pridnih rok. Zato ob tej priložnosti zahvala vsem tekmovalkam in tekmovalcem, njihovim mentorjem za udeležbo na tekmovanju in dosežene rezultate ter vodstvu društev za podporo.

Zahvala velja tudi prizadevnim in angažiranim sodelujočim članom Mladinske komisije GZT in celotnemu sobotnemu tekmovalnemu odboru  ter soorganizatorju PGD Trebelno, ki so se s pozitivnim in zanesljivim delom  izkazali za odlične gostitelje.

Zahvala velja tudi vsem štirim občinam, ki delo Gasilske zveze Trebnje in njenih komisij finančno omogočajo, župan Občine Mokronog-Trebelno pa je s svojim obiskom še posebno počastil delo in rezultate sobotnih organizatorjev in tekmovalcev.
Rezultati tekmovanja GZ v orientaciji gasilske mladine (slika).

                                                                                                          Gasilska zveza Trebnje

 

Oglejte si tudi