V A B I L O
Zaradi izjemnega zanimanja ponavljamo izobraževalno delavnico, ki smo jo izvedli v februarju 2019. SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija vabi obrtnike in podjetnike, pri njih zaposlene delavce, MSP ter potencialne podjetnike iz regije JV Slovenija na brezplačno delavnico
DOBRA HIGIENSKA PRAKSA oz. HACCP V PRAKSI
v TOREK, 11. junija 2019,
s pričetkom ob 16.00 uri,
v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto (Foersterjeva 10, NM).
Komu je izobraževanje je namenjeno?
Na podlagi zahtev poglavja XII, Uredbe (ES) 852/2004 o higieni živil, lahko v proizvodnji ali prometu z živili delajo le osebe, ki izkazujejo znanje o higien živil, pridobljeno s strokovno izobrazbo ali dodatnim usposabljanjem. Vsi, ki delajo z živili in ki skrbijo za vzdrževanje postopkov HACCP sistema morajo biti ustrezno usposobljeni in seznanjeni z načeli dobre prakse.
Vsebina:
- 1. Kaj je HACCP in kaj so spremljajoči higienski programi
- 2. Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizikalni)
- 3. HIGIENA (osebna higiena, higiena procesa, higiena izdelka)
- 4. Označevanje živil (alergeni, energijsko hranilne vrednosti, informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih)
- 5. Uredba o blažilnih ukrepih za zmanjševanje akrilamida v živilih
- 6. Pravilnik o največji dovoljeni vsebnosti transmaščobnih kislin
- 7. Vodenje HACCP dokumentacije
- 8. Obisk inšpektorja Uprave za varno hrano: kaj moramo urediti
Delavnica bo podkrepljena z veliko primerov iz prakse in bo prilagojena udeležencem.
Predavateljica:
Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilke tehnologije, sodna izvedenka in cenilka za živila, z dolgletnimi izkušnjami iz prakse in izobraževanja.
Prijave:
Prijave do petka, 7.6.2019 preko spletne prijave , več informacij na mail: breda.koncilja@ozs.si in GSM: 051 422 580. Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna.
Delavnica v trajanju 3 šolske ure je za udeležence brezplačna.
Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.
Vljudno vabljeni.





