Občine: Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Trebnje
DANES
3°C
-3°C
JUTRI
2°C
-3°C
Oceni objavo

Vabilo na brezplačno delavnico DOBRA HIGIENSKA PRAKSA oz. HACCP V PRAKSI

 

V A B I L O

 

Zaradi izjemnega zanimanja  ponavljamo izobraževalno delavnico, ki smo jo izvedli v februarju 2019. SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija  vabi obrtnike in podjetnike, pri njih zaposlene delavce, MSP ter potencialne podjetnike iz regije JV Slovenija na brezplačno delavnico

 

    DOBRA HIGIENSKA PRAKSA oz. HACCP V PRAKSI

 

v  TOREK,  11. junija 2019,

s pričetkom ob 16.00 uri,

v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto (Foersterjeva 10, NM).

 

Komu je izobraževanje je namenjeno?

Na podlagi zahtev poglavja XII, Uredbe  (ES) 852/2004 o higieni živil, lahko v proizvodnji ali prometu z živili delajo le osebe, ki izkazujejo znanje o higien živil, pridobljeno s strokovno izobrazbo ali dodatnim usposabljanjem. Vsi, ki delajo z živili in ki skrbijo za vzdrževanje postopkov HACCP sistema morajo biti ustrezno usposobljeni in seznanjeni z načeli dobre prakse.

 

Vsebina:

  1. 1.    Kaj je HACCP  in kaj so spremljajoči higienski programi
  2. 2.    Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizikalni)
  3. 3.    HIGIENA (osebna higiena, higiena procesa, higiena izdelka)
  4. 4.    Označevanje živil (alergeni, energijsko hranilne vrednosti, informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih)
  5. 5.    Uredba o blažilnih ukrepih za zmanjševanje akrilamida v živilih
  6. 6.    Pravilnik o največji dovoljeni vsebnosti transmaščobnih kislin
  7. 7.    Vodenje HACCP dokumentacije
  8. 8.    Obisk inšpektorja Uprave za varno hrano: kaj moramo urediti

 

Delavnica  bo podkrepljena z veliko primerov iz prakse in bo prilagojena udeležencem.

 

Predavateljica:

Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilke tehnologije, sodna izvedenka in cenilka za živila, z dolgletnimi izkušnjami iz prakse in izobraževanja.

 

Prijave:

Prijave do petka, 7.6.2019 preko spletne prijave , več informacij  na mail:  breda.koncilja@ozs.si in GSM:  051 422 580. Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna.

 

Delavnica v trajanju 3 šolske ure je za udeležence brezplačna.

 

Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.

 

Vljudno vabljeni.

 

Oglejte si tudi