Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

TEDEN RDEČEGA KRIŽA

Tradicionalni Teden Rdečega križa, ki letos poteka pod sloganom »Ker nam je mar. Povsod in za vsakogar.« se vsako leto prične z obeleževanjem Svetovnega dneva Rdečega križa, 8. majem in traja do 15. maja.

Na RKS-OZ Trebnje smo Teden Rdečega križa pričeli z krvodajalsko akcijo, ki je potekala 8. in 9. maja v »Galaksiji« v Trebnjem. Akcije se je udeležilo 377 krvodajalcev, od tega 11 prvič. Z udeležbo smo zelo zadovoljni in se krvodajalcem iskreno zahvaljujemo.

V sredo, 10.05. so prostovoljci Krajevne organizacije RK Trebnje v sodelovanju z RKS-OZ Trebnje in Zdravstvenim domom Trebnje pripravili dogodek v parku v Trebnjem.

Za krajane Trebnjega in učence OŠ Trebnje so predstavili poslanstvo Rdečega križa, pripravili prikaz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja, izvajali brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola,  najmlajši pa so se seznanili z zgodbico o Križem Kapici iz izdelali znak Rdečega križa.

V sodelovanju z ZD Trebnje pa smo dogajanje dopolnili še s Svitovim dogodkom z razstavo napihljivega modela debelega črevesja.

Veseli smo, da so naš dogodek obiskali krajani in šolarji v takem številu. Upamo, da smo jim približali del dejavnosti Rdečega križa in obogatili njihov dan.

                                                                                                                      RKS-OZ Trebnje

Oglejte si tudi