Oceni objavo

PROSENIK KLJUB POŠKODBI NA STOPNIČKAH


 

Pretekli vikend se je na Madžarskem dirkališču Panoniaring odvijal že drugi dogodek za prvenstvo Alpe Adria in Državno Prvenstvo Slovenije, kateri je postregel z razburljivimi dirkami, odličnimi rezultati in z vročim sončnim vremenom.

Tokrat nas je kljub poškodbi spet zastopal tudi Janez Prosenik (AMD Trebnje) na BMW RR1000 z štartno številko 7, kateri pa je prvo dirko v Italiji zaradi zloma ključnice moral izpustiti, in tako bo na lovu za čim več točk imel še veliko dela. Janez je tokrat tekmoval že po treh tednih od zloma ključnice, tako, da je na dirko pristopil brez pričakovanj v upanju po vožnji brez bolečin in z  nekaj osvojenimi točkami.

Uradni treningi in kvalifikacije so se začele že v petek. Najprej sta bila na razporedu dva prosta treninga in popoldne kvalifikacije. Janez je prve kvalifikacije zaključil na 8 mestu z odličnim časom 1.56.8 kar je preseglo pričakovanja.

V soboto dopoldne je bil zjutraj na razporedu najprej prosti trening nato v opoldanskih urah še druge kvalifikacije. Pozno popoldne ob 18h pa je bila na razporedu že prva dirka v razredu  Superbike. Janez je štartal odlično in se v prvi ovinek pripeljal že kot četrti, in to mesto do konca dirka z borbo tudi obdržal. Dirka pa se je točkovala tudi za DP Slovenije, kjer je Janez zasedel prvo mesto. Ekipa in Janez je bila več kot zadovoljna in že z prvo dirko v vikendu več kot presegla pričakovanja z izboljšanjem osebnega rekorda na 1.56.0.

V nedeljo je bilo najprej na urniku jutranje zagrevanje motorjev in motoristov, popoldne  ob 16h pa je bila na razporedu še druga dirka. Prav tako je Janez dirko začel iz 8 mesta in v prvi ovinek zapeljal kot 7. Dirka je trajala 14 krogov, in prav toliko krogov je bilo prehitevanj in borb. Tekmovalci od 3 do 6 mesta so imeli pravo borbo skozi celotno dirko in na koncu si je v zadnjih ovinkih 3 mesto več kot zasluženo priboril Janez Prosenik, in s tem ponovno prvo mesto za DP Slovenije.

Vikend je bil za ekipo več kot uspešen, in polni upanja na prihodnjo tekmo, katera bo na razporedu 14. In 15. Junija na Hrvaškem dirkališču Grobnik, katera velja za našo »domačo« tekmo.

 

REZULTATI DIRK

1 DIRKA SUPERBIKE (sobota)

1.    Jan Halbich (CZ) Kawasaki

2.    Ronald Resch (A) BMW

3.    Pawel SKopek (PL) Yamaha

4.    Janez Prosenik (SLO) BMW

 

2 DIRKA SUPERBIKE (nedelja)

1.    Jan Halbich (CZ) Kawasaki

2.    Ronald Resch (A) BMW

3.    Janez Prosenik (SLO) BMW

 

IZJAVA JANEZA PROSENIKA

»Na dirko sem odšel brez vseh pričakovanj.  Hotel sem osvojiti le nekaj točk, vendar sem že po prvih treningih videl, da se lahko borim z najboljšimi, kar mi je vlilo veliko upanja. Še bolj motiviran sem kljub poškodbi odšel na kvalifikacije in dirko odpeljal po svojih najboljših močeh. Najtežja  je bila druga dirka, saj so se bolečine stopnjevale in sem imel že v ogrevalnem krogu občutek, da imam zelo malo moči, vendar je adrenalin naredil svoje in sem boril do konca, kar mi je tudi prineslo odlično 3 mesto

Oglejte si tudi