Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

PROSENIK KLJUB HUDEMU PADCU NA STOPNIČKAH

Pretekli vikend 30. in 31.5.2015 sta se na Madžarskem dirkališču Panoniaring odvijali tretja in četrta dirka za prvenstvo Alpe Adria in državno prvenstvo Slovenije. Tudi tokrat pa nam je vikend postregel z veliko adrenalina in napetosti.
 

Janez Prosenik (BMW AMD Trebnje) je svoj dirkaški vikend začel slabo. Že na petkovih prostih treningih je grdo padel pri cca 200km/h in popolnoma razbil svoj nov motor, Janez pa jo je odnesel brez večjih poškodb.

Ekipa se je potem odločila, da bodo poskusili peljati z starim motorjem.

V soboto zjutraj so bili še prosti treningi in ob dvanajastih že 1. kvalifikacije. Na kvalifikacijah pa se je Janez odrezal odlično in si privozil tretjo startno pozicijo od 45. Prva dirka pa je bila tudi že v soboto in sicer ob 17.30 uri in Janez se je uvrstil na 4. mesto.

V nedeljo pa so bile zjutraj še 2. kvalifikacije katere je Janez končal na 5. mestu in tako drugo dirko začel iz druge startne pozicije.

Tudi drugo dirko je startal odlično in si privozil 3. mesto, katega je zadržal do konca dirke. Pred njim sta bila le še Avstrijec Roland Resch ( nekdanji World Superbike tekmovalec)  in Čeh Lukas Pesek ( nekdanji zmagovalec v GP). Od Slovencev je do cilja prišel le še Berto Camlek.

Izjava Janeza:

" Vikend kateri je za mano je bil na koncu zame zelo zanimiv. Po hudem  padcu preko 200km/h na treningu smo se že skoraj odpravili domov saj je motor razbit in tudi sam sem bil malo poškodovan. Nato smo rekli, da poskusimo s starim motorjem, na katerem pa ni bilo pravih nastavitev za pnevmatike in tudi že nekaj let je star, kar je bila prednost za konkurenco katera ima nove modele. Ko pa sem že v soboto na kvalifikacijah postavil svoj osebni rekord, se je zgodilo nepričakovano. Na koncu odličnega 3. mesta res nisem pričakoval, saj je bila konkurenca velika in prvih 10 popolnoma na kupu. Sedaj imam pred naslednjo dirko čez 14 dni na Grobniku veliko dela in upam da mi bo uspelo popraviti nov motor."

REZULTATI

1 DIRKA

1.Roland Resch (AUT) BMW

2. Pawel Szkopek (POL) Yamaha

3 Marko Jerman (SLO) Yamaha

4. Janez Prosenik (SLO) BMW

 

 

2. DIRKA

1. Roland Resch (AUT) BMW

2. Luks Pesek (CZ) BMW

3. Janez Prosenik (SLO) BMW

 

 

Oglejte si tudi