Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

PETANKA - Državno prvenstvo "mix trojke"

Pod generalnim pokroviteljstvom občine Trebnje smo Čatežani v soboto 8. septembra gostili letošnje zadnje Državno prvenstvo. Desetega Državnega prvenstva v mešanih trojkah se je udeležilo 25 ekip. Po enoletnem premoru se je na vrh ponovno zavihtela ekipa Sloge. Drugo mesto je zasedla ekipa Brda, tretje mesto pa vse boljši Čatežani.

Državno prvenstvo je s simboličnim prvim metom, tako kot že lansko leto Tour trojk, otvoril naš župan Alojz Kastelic.
Čatežani smo tokrat protokol in tudi nadaljevanje prvenstva pripravili nekoliko drugače. Za razliko od klasičnega igranja himne smo jo pri nas zaigrali na saksafon. Hvala Martin Malnarič, naš igralec. Zelo lepo je zvenela.

Za razliko od drugih organizatorjev tekem smo tudi vso hrano pripravili po sistemu slow food, kar pomeni da igralci lahko v kateremkoli trenutku med posameznimi partijami dobijo hrano. Na ta način ni potrebno delati glavnega odmora (med katerim se vsi drenjamo),  veliko lažje je igrati z ne povsem polnim želodcem, pa tudi zavržene hrane je bistveno manj. Hkrati s tem pa se čas tekmovanja skrajša za najmanj eno uro.

Ko smo Čatežani v izločilni igri za preboj med osem že zgubljali s 6:0, sem spodbudil soigralca z besedami: "Kaj pa če bi bili mi danes državni prvaki?" Takoj sta bila za, in prigrizli smo do četrtfinala, polfinala, in še do tretjega mesta v državi.

Končni vrstni red

  • 1. SLOGA (Nataša Zupanc, Klemen Podgoršek, Matevž Dovžan)
  • 2. BRDO (Nataša Novak, Stanislav Novak, Blaž Bonšek)
  • 3. ŠRD ČATEŽ (Darja Mlakar, Darc Erdeljc, Ivan Janez Korevec)

Oglejte si tudi