Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

Kondicijo utrjuj na Levstikovi poti, ne za volanom!

V zadnjih letih ugotavljamo, da se prometna varnost na dan množičnega popotovanja po Levstikovi poti poslabšuje. Zato ob 37. izvedbi mednarodnega popotovanja prav na Martinovo soboto skušamo preventivno opozarjati udeležence na varnost tako na prireditvi kot v prometu. Pri promocijski akciji bo sodelovala tudi slovenska Policija.

Pred osmimi leti smo ob množičnem popotovanju izpeljali promocijsko akcijo z naslovom “Kultura pitja vina”. Ob Levstikovi poti je vse polno zidanic in mnogi pravijo, da je nesmiselno govoriti o kulturi pitja alkohola na Levstikovih pohodih, kjer ga je na pretek. Ne, na problematično pitje alkohola je treba opozarjati prav tam, kjer se alkohol pojavlja in kjer lahko ljudi opozarjamo in osveščamo o škodljivih posledicah. S tem seveda ničesar ne prepovedujemo, želimo pa opozoriti, da pijte po pameti in se izognite volanu, ko pijete.

Zato vse udeležence pohoda na to še posebej opozarjamo. Opozarjamo na vse posledice, ki jih prekomerno pitje alkohola povzroča v prometu. Premalo se zavedamo posledic. V večji meri pa se boste morali zavedati tudi udeleženci prireditve, ki po prireditvi sedete za volan in tvegate prometno nesrečo, v kateri lahko nastradajo povsem nedolžni ljudje.

Že vsa leta doslej prosimo, da za prihod in odhod iz prireditve koristite javni prevoz. S Slovenskimi železnicami se dogovarjamo za prilagojene vozne rede, organiziramo posebne avtobuse s cilja na Čatežu, opozarjamo na zmerno pitje…

Izgovorov, da zaradi tega ne morete ali ne boste prišli na pohod, torej ni. Naj pa vendarle poudarimo, da gre resda za promocijsko preventivno akcijo, kar pa še ne pomeni, da boste potrepljani po rami, če vas slučajno kje ustavijo policisti ali celo povzročite prometno nesrečo.

Zavod Levstikova pot v sodelovanju s slovensko Policijo

Oglejte si tudi