Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

21 tujih gostov obiskalo zapor na Dobu

30. septembra in 1. oktobra 2014 je v Sloveniji potekalo 5. partnersko srečanje mednarodnega projekta FREE-IT, v katerem sodeluje 11 organizacij iz 10 evropskih držav, med njimi tudi CIK Trebnje kot predstavnik Slovenije in organizator omenjenega srečanja.

FREE-IT projekt združuje bodisi zaposlene v organizacijah, ki delujejo v zaporih, bodisi zaposlene neposredno v zaporih. Stremi k izmenjavanju dobrih praks s področja spodbujanja zaposlovanja zapornikov na lokalnem trgu dela.

Gostje so si ogledali Zavod za prestajanje kazni zapora Dob in se na CIK-u udeležili okrogle mize na temo iskanja priložnosti za zaposlovanje zapornikov v lokalnem okolju. Na njej so sodelovali tudi gostje iz lokalnega okolja, ki so predstavili primere dobrih praks v našem okolju dr. Iztok Kovačič, predstavnik Občine Šentrupert, v kateri je zapor lociran; g. Tomaž Vesel, predstavnik podjetja JMW Fire d.o.o., ki zaposluje zapornike; in ga. Majda Medved, predstavnica ZRSZ, Urada za delo Trebnje.

Drugi dan srečanja so gostje poleg slovenskih dobrih praks natančno spoznali tudi delovanje slovenskega kazensko-sodnega sistema in posebnosti ženskega zapora Ig, ki sta ga predstavila ga. Darja Tadić in g. Robert Misja iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Ig. 

Oglejte si tudi