Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Obvestilo staršem vključenih otrok v Vrtec Mavrica Trebnje

Spoštovani starši!

 

Za nami je dolgih osem tednov odkar ste zadnjič pripeljali otroke v vrtec. Čeprav se nismo videli in se vsakodnevno srečevali, smo mislili na vas in »naše otroke«. Pogrešali smo vrvež in življenje v vrtcu. 

Zadnji teden ste lahko v medijih spremljali, da se načrtuje ponovno odprtje vrtcev. Končno vam lahko sporočimo, da je potrjen in PREDVIDEN datum odprtja v ponedeljek, 18. 5. 2020.

 

Na novinarski konferenci, ki je bila v ponedeljek, 11. 5.  je sekretar na MIZŠ-ju Damir Orehovec pojasnil ukrepe glede vrnitve otrok v vrtec. »Delo naj bi potekalo v manjših skupinah – v 1. starostnem obdobju naj bi bilo osem otrok, v 2. starostnem obdobju pa deset. Starše naprošamo, da v tej začetni fazi pripeljejo samo tiste otroke, za katere ne morejo zagotoviti varstva doma. Starši, ki otrok ne bodo vključili v vrtec, bodo do konca maja oproščeni plačil

Strokovni delavci preko mailov sodelujejo s starši in zbirajo podatke o številu ponovne vključitve otrok v vrtec. Na osnovi teh bomo pripravili protokole in organizacijo odprtja, načrtovali aktivnosti skladno s Higienskimi priporočili za izvajanje predšolske vzgoje ter razporeditev strokovnih delavcev.

 

Pričakuje se, da v vrtec pripeljete le zdrave otroke, ki niso bili v stiku z obolelimi osebami. Pri vaši odločitvi naj vas spremlja skrbna odgovornost. Skladno s priporočili Ministrstva za zdravje in razširjenega strokovnega kolegija za pediatrijo, se nekaterim dolgotrajno bolnim otrokom odsvetuje ponovna vključitev. 

Tisti starši, ki boste otroke vključili v vrtec  s ponedeljkom, 18. 5. 2020 boste o nadaljnjih aktivnostih, protokolih prihoda in bivanja otrok v vrtcu, tako kot do sedaj, seznanjeni preko e-pošte. Obvestila lahko spremljate tudi na spletni strani vrtca pod zavihkom Koronavirus.

 

Zavedamo se, da je vsak otrok na svoj način doživljal čas, ko ni bil vključen v vrtec in da je to pravzaprav novo uvajalno obdobje. Ob skrbnem upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Zavoda RS za šolstvo se bomo potrudili, da bodo vaši otroci v čim krajšem času ponovno pridobili občutek varnosti in zaupanja.

 

Želimo vam vse dobro in prijetne dni.                                            

Vlasta Starc l. r.

                                                                                                                                                    Ravnateljica

 

Oglejte si tudi