Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Letovanje s plavalnim tečajem

Vrtec Mavrica Trebnje vsako leto otrokom iz oddelkov starosti pet do šest let ponudi Letovanje s plavalnim tečajem, ki poteka v Piranu. Poleg staršev ga sofinancirata tudi Občina Trebnje in  Zavod za šport RS Planica. Za celotno organizacijo poskrbi Planet otrok.

 

V letošnjem šolskem letu se je od 141 otrok vstopnikov letovanja udeležilo 123 otrok  in sicer v dveh terminih: od 7. do 11. maja ter od 21. do 25. maja 2018. 

V vsakem terminu je bil izveden 10 urni plavalni tečaj, ki je potekal v bazenu hotela Bernardin. Program plavanja, ki se imenuje Plavalček-skakalček je namenjen prav predšolskim otrokom. Delo v vodi temelji na programu začetne šole plavanja. Nekateri so se na začetku šele navajali na vodo, drugi pa so že usvajali znanje s pomočjo različnih pripomočkov in športnih rekvizitov. Na koncu tečaja je otroke čakalo preverjanje znanja, ki je bilo zelo uspešno, saj je 15 otrok je prejelo bronastega, 29 srebrnega in 72 zlatega konjička, za katerega je bilo potrebno preplavati 25 metrski bazen.

Otroci so imeli preko dneva poleg plavanja še druge aktivnosti: ogledali so si akvarij, svoj poklic jim je predstavil gasilec-potapljač, imeli so športne igre ter zabaven večer z glasbenikom Tomažem, ogledali so si znamenite slike vklesane v skale…Prosti čas so preživljali tudi na plaži, v večernih urah so se sprehajali po Piranu in se sladkali s sladoledom.
Lahko rečemo, da je bilo letovanje v tem šolskem letu uspešno zaključeno in da je bila za vse, tako velike kot majhne iz Vrtca Mavrica Trebnje, to ena čudovita izkušnja z lepimi spomini.

 

Oglejte si tudi