Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Nogometaši OŠ Trebnje ponovno regijski prvaki

Na OŠ Trebnje že kar nekaj let mešamo štrene šolam na področju Dolenjske in Slovenije v malem nogometu.

Mlajši dečki so v letošnjem šolskem letu pokazali izredno zanimanje za udeležbo na tekmovanju, saj se jih je na vadbo prijavilo kar 42. Zaradi prevelikega števila je bilo potrebno izvesti izbor, tako da je na koncu na treningih ostalo še 18 igralcev.

Po tromesečnih pripravah jih je 5. 2. 2024 najprej čakalo medobčinsko tekmovanje, na katerem so morali naši nogometaši, če so se želeli uvrstiti na regijsko prvenstvo, premagati OŠ Veliki Gaber. Zaradi velikega števila igralcev smo jih razdelili v zeleno in v belo ekipo. V prvi tekmi je zelena ekipa premagala belo z 2 : 0. Nato sta obe ekipi premagali OŠ Veliki Gaber, v tekmi za tretje mesto je bela ekipa odigrala neodločeno (3 : 3) z OŠ Mokronog, zelena ekipa pa je v finalu premagala OŠ Mirno s 4 : 0. Obe šoli sta se uvrstili na regijsko tekmovanje. 

Za OŠ Trebnje bele so igrali: Vukašin Stošić, Teo Musulin, Vid Florjančič, Anže Lesjak, Jan Oven Snoj, Ožbej Zaletel in Matic Selak.

Za OŠ Trebnje zelene so igrali: Emil Zupančič, Izak Zaletel, Erik Strnad, Matic Fabjan, Žan Strmec, Izak Žlembergar in Žan Florjančič.

15. 2. 2024 smo se odpravili na regijsko tekmovanje v Črnomelj. Tam so bile šole razdeljene v tri skupine, v vsaki skupini pa so bile tri ekipe. Le prvouvrščena ekipa vsake skupine se je na koncu uvrstila v finalno skupino. V naši skupini sta bili še OŠ Šentjernej in OŠ Vavta vas.

Prvo tekmo so naši učenci odigrali z OŠ Šentjernej in večino tekme prevladovali. Svojo premoč so kronali že v prvem polčasu, ko je zadel Žan Florjančič. V zadnjih sedmih minutah tekme pa so nerazumljivo padli in omogočili nasprotniku, da je tik pred koncem tekme izenačil. 

Naslednjo tekmo jim je nasproti stala OŠ Vavta vas. Vedeli so, da jo bo treba visoko premagati, če se želijo uvrstiti v finalno skupino, saj bo o napredovanju odločala razlika v danih in prejetih golih. Tekmo so slabo odprli, saj je nasprotnik v peti minuti nepričakovano povedel. Po golu so učenci pokazali pravi karakter, saj so v slabih štirih minutah dosegli kar pet zadetkov (dvakrat sta zadela Jan Oven Snoj in Žan Florjančič, enkrat pa Emil Zupančič). V drugem polčasu sta ponovno zadela Žan Florjančič in Emil Zupančič. Ob vodstvu s 7 : 1 je nasprotnik zadel še enkrat in postavil končni rezultat 7 : 2.

Našim učencem ni preostalo drugega, kot da nestrpno čakajo na razplet zadnje tekme v naši skupini. OŠ Šentjernej bi morala premagati OŠ Vavto vas vsaj s šestimi goli razlike, kar pa jim na koncu ni uspelo, saj so zmagali "le" s 4 : 0.

V finalno skupino sta se zraven naše šole uvrstili še OŠ Drska in OŠ Center. Slednja je v prvi tekmi z 2 : 0 premagala OŠ Center.

Naša naslednja tekma je bila ravno proti OŠ Center. Že v prvi minuti so jih naši mladi nogometaši šokirali, saj je po podaji iz avta žogo pod prečnik poslal Jan Oven Snoj. Nato je igra potekala med obema goloma brez večjih priložnosti. V drugem polčasu je nasprotnik naredil veliko neumnost in si prislužil kar dve izključitvi. To je izkoristil Žan Florjančič in zadel za končnih 2 : 0.

Zadnja tekma je odločala o regijskem prvaku. Učenci so taktično presenetili nasprotnika, saj so popolnoma odrezali njihovega najboljšega igralca. To se je na koncu obrestovalo, saj so v zadnjih treh minutah dosegli kar dva zadetka. Najprej je zadel Izak Zaletel, nato pa minuto pred koncem še Erik Strnad in postavil končni rezultat  2 : 0.

Mlajši učenci so v zadnjih treh letih dvakrat postali regijski prvaki, lani pa so bili podprvaki, kar je za našo šolo izreden uspeh.

OŠ Trebnje so v Črnomlju zastopali: Vid Florjančič, Emil Zupančič, Izak Zaletel, Anže Arh, Erik Strnad, Matic Fabjan, Jan Oven Snoj, Žan Strmec, Izak Žlembergar, Leon Damijan in Žan Florjančič.

Najboljši strelec turnirja pa je bil Žan Florjančič, ki je dosegel pet zadetkov.

Posnetke tekem si lahko ogledate na spletni strani naše šole (medobčinsko in regijsko).

Vsem učencem seveda čestitamo za lep uspeh.

                                                                                                                                                 Smiljan Pristavnik

Oglejte si tudi