Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Slavnostna otvoritev vodovodnega sistema Zabrdje-Praprotnica

V četrtek, 19. 11. 2015, je v Zabrdju potekala otvoritev javnega vodovodnega sistema Zabrdje-Praprotnica, ki bo z 9.132 metri vodovodnih cevi, črpališčem z vrtino Zabrdje, črpališčem z vrtino in vodno akumulacijo Praprotnica in 200 m³ vodohranom Koren zagotavljal, da bodo imeli prebivalci na mejnem območju občin Mirna in Trebnje odslej dostop do kakovostne pitne vode iz javnega vodovodnega sistema.


Za območje, ki obsega naselja Praprotnica, Stara Gora, Mlada Gora, Sela, Dolga Njiva, Arnberg, Rovišče in del Gradišča in na katerem skupno živi preko 1000 prebivalcev so z novim vodovodnim sistemom tako ustvarjeni pogoji za nadaljnji razvoj, izboljšana je kakovost bivanja občanov, hkrati pa povečana tudi požarna varnost na tem območju. V občini Trebnje se bodo preko vodohrana Meglenik po izgradnji novega sistema oskrbovala tudi naselja Gradišče, Meglenik, Češnjevek, Rodine in Primštal, ki so se do sedaj napajala iz trebanjskega vodovodnega sistema.


Naložbo v vrednosti 1,5 milijona evrov sta skupaj izpeljali občini Mirna in Trebnje, uspešno izveden skupni projekt pa je v veselje tako županu Občine Mirne Dušanu Skerbišu kot tudi županu Občine Trebnje Alojziju Kastelicu, ki se zavedata, kako pomembno je sodelovanje za oblikovanje in izpeljavo večjih, kompleksnejših projektov. To dejstvo je poudaril tudi podpredsednik vlade Boris Koprivnikar, ki se je otvoritve udeležil kot slavnostni govornik in je pohvalil prizadevanja obeh občin.

S pitno vodo iz novozgrajenega vodovodnega sistema so kot prvi  nazdravili podpredsednik vlade Boris Koprivnikar, župana občin Mirna in Trebnje, Dušan Skerbiš in Alojzij Kastelic, direktor podjetja Gradnje Boštanj Franc Povše in prvi nadzornik Boštjan Kolenc ter v imenu uporabnikov Vlado Stopar.

Občinska uprava Občine Trebnje

Oglejte si tudi