Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
7°C
-4°C
JUTRI
10°C
-4°C
1685

SAMOTESTIRANJE UČENCEV V OŠ TREBNJE

Z včerajšnjim dnem se je v slovenske osnovne šole pričelo uvajanje obveznega samotestiranja učenk in učencev na morebitno prisotnost okužbe s koronavirusom. Tudi učenci OŠ Trebnje so se prvič soočili s samotestiranjem neposredno v šoli. Kljub nekaterim pomislekom, ki so se porajali ob pripravi na testiranje v šoli za tako veliko število učencev, ki so obenem še razdeljeni na različnih lokacijah, smo se tako v vsebinskem kakor tudi izvedbenem smislu odlično pripravili na to novo izkušnjo. Pri tem so nam v veliko pomoč bili tudi vsi tisti starši, ki so se z njihovimi otroki že doma pripravili na samotestiranje, za kar se jim zahvaljujemo.

Včeraj je samotestiranje učencev potekalo mirno, brez posebnosti, predvsem pa gladko in brez zapletov. Tudi učenci prvega triletja, ki smo jih najbolj pozorno spremljali, so nas presenetili s svojo odgovornostjo in spretnostjo, saj so zelo dobro izvedli postopek testiranja. Samotestiranje učencev v šoli je torej nekaj novega, ob tem, da so učenci tako suvereno izpeljali testiranje pa postaja del našega običajnega vsakdana.

Že do sedaj so vsi učenci, razen nekaj redkih posameznikov, izkazali veliko mero zrelosti pri upoštevanju zaščitnih ukrepov, ki so nujni, saj še vedno beležimo visoko število okuženih, tudi v šoli. Še posebej skrbijo primeri, ko je zaradi poteka bolezni potrebno bolnišnično zdravljenje tudi med učenci.

Zato hvala, ker se samotestirate.

 

OŠ Trebnje

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi