Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

REGIJSKI KVIZ GASILSKE MLADINE

Drugo soboto  letošnjega marca je v Novem mestu, v tamkajšnji OŠ Drska, potekal regijski kviz gasilske mladine v organizaciji Mladinske komisije Gasilske regije Dolenjska in MK Gasilske zveze Novo mesto.

Tekmovanja se je udeležilo 24 ekip v treh različnih kategorijah: pionirji, mladinci, gasilci pripravniki iz društev gasilskih zvez Novo mesto, Šentjernej in Trebnje.

Iz trebanjske gasilske zveze se je na podlagi rezultatov tekmovanja na nivoju zveze prejšnjo soboto lahko regijskega tekmovanja udeležilo 9 ekip, dejansko je na tekmovanju sodelovalo 8 ekip.

Tekmovanje je pri novomeških organizatorjih odlično potekalo in okrog 12. ure so bili že znani rezultati in tudi ekipe, ki bodo Gasilsko regijo Dolenjska zastopale na Državnem tekmovanju v kvizu v soboto, 30. marca 2019, v Krškem. Iz naše zveze bosta v Krškem tekmovali ekipa mladincev PGD Občine in ekipa gasilcev pripravnikov PGD Veliki Gaber, ki so na regijskem tekmovanju dosegli 1. mesto. Pri pionirjih so se regijskega tekmovanja v Novem mestu udeležili še: ekipa PGD Občine 2 (4. mesto), PGD Občine (7. mesto) in PGD Sveti Križ 9. mesto, pri mladincih še ekipa PGD Štatenberk (3. mesto) in PGD Občine 2 (4. mesto), ter pri gasilcih pripravnikih še ekipa PGD Veliki Gaber (5.mesto).

Vsem iskrene čestitke za dosežene rezultate na regijskem nivoju. Zmagovalnim ekipam, ki bodo nastopile na Državnem tekmovanju v Krškem konec marca, pa še veliko dobrih priprav in uspešen tekmovalni nastop.

                                                                                              Gasilska zveza Trebnje

 

Oglejte si tudi