Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
22°C
16°C
PET.
27°C
16°C
3364

PRIDRUŽITE SE EVROPSKEMU TEDNU ŠPORTA (23.-30.9.2019)

Evropski teden športa bo v Sloveniji letos potekal že petič, in sicer med 23. in 30 septembrom 2019. 

KAKO LAHKO SODELUJEM?

Posamezniki

1. Izberi enega od dogodkov
2. Pridi na dogodek (brezplačno) in bodi aktiven


Športne organizacije

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Letos bo organiziran petič in poglavitni cilj je, spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti.

Ali v sklopu Evropskega tedna športa (EWoS) 2019 pripravljate dogodek? Registrirajte ga s klikom na spodnji gumb.

REGISTRIRAJ DOGODEK

 

Šport in telesna dejavnost lahko prispevata k dobremu počutju evropskih državljanov. Pomanjkanje telesne dejavnosti pa negativno vpliva na družbo in zdravje ljudi ter povzroča tudi gospodarske stroške. Poleg tega je lahko šport sredstvo za širjenje sporočila strpnosti in krepitev državljanstva po vsej Evropi. Z izvedbo Evropskeka tedna športa, ki ima skupni slogan »BeActive« si bomo vsi prizadevali, da bo naše skupno življenje v Evropski uniji lepše in boljše.

Evropski teden športa 2019 bomo v Sloveniji obeležili od 23. do 30. septembra. V sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport bo na nacionalni ravni aktivnosti koordiniral Olimpijski komite Slovenije –  Združenje športnih zvez. Letos bo teden prej potekal tudi Evropski teden mobilnosti in pri skupnih prizadevanjih se povezujemo z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za okolje in prostor, Ministrstvom za infrastrukturo in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje.

Evropski teden športa je namenjen vsem vam, zato ne zamudite priložnosti za sodelovanje. Organizirane bodo številne dejavnosti po vsej Evropi, posebej pa vabimo vas lastnike ali upravljavce športnih objektov ter ponudnike športnih programov in aktivnosti, da tudi sami sodelujete, odprete vrata vaših programov in prispevate k večanju števila športno aktivnih.

Naš skupni cilj je, da bi v tem tednu k zdravemu načinu življenja s športom spodbudili kar se da veliko število naših sodržavljank in sodržavaljanom. Pomembno vodilo pri tem je, da naredimo šport kar se da dostopen. Eden od možnosti je zagotavljanje brezplačne vadbe, zato si želimo da bi v času Evropskega tedna športa, ki poteka med 23. in 30. septembrom, tudi vi prispevali k temu cilju in organizirali brezplačno športno vadbo.

Informacije o načrtovanih dejavnostih nacionalnega koordinatorja v Sloveniji ter podatki o sodelujočih organizacijah, bodo objavljeni na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport www.mizs.gov.si ter spletni strani Olimpijskega komiteja Slovenije www.olympic.si. Podatki o aktivnostih na EU ravni ter v drugih državah Evropske unije, pa na spletni strani http://ec.europa.eu/sport/week, kjer boste izvedeli vse podrobnosti!

Pridružite se nam in preko športa prispevajmo k boljši družbi. Vaš odziv pričakujemo na naslovu sportzavse@olympic.si. Lahko pa nas tudi pokličete na 01-230 60 06.


Materiale (logotipi itd.) Evropskega tedna športa si lahko prenesete TUKAJ.

Projekt sofinancira Evropska komisija preko programa Erasmus+.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi