Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Podpora delovanju nevladnih organizacij

V sredo, 11. junija 2014 je župan Občine Trebnje s predsednico Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, ki je koordinator regijskega centra nevladnih organizacij Jugovzhodne Slovenije, Branko Bukovec ter s predsedniki nekaterih društev iz občine, podpisal sporazum, s katerim je okviril sodelovanje nevladnih organizacij v lokalni skupnosti. Sporazum je del nacionalne kampanje za promocijo nevladnega sektorja. S tem želi občina izraziti tudi javno podporo delovanju vseh društev v lokalni skupnosti. 

 

Občina že sicer podpira društva, ki s svojim delovanjem zagotavljajo višjo kakovost življenja občanov in občank. Podpisani sporazum bo še formalno predstavljal skupno zvezo tako občine kot društev pri spodbujanju in podpori prostovoljnega dela v lokalni skupnosti.

Občina prostovoljno delo, ki ga občani uresničujejo v društvih, financira preko javnih razpisov in v letošnjem letu je za društva s področja sociale, športa, kulture, turizma in kmetijstva zagotovila nekaj več kot 200.000 EUR.

Na regijski ravni je bil v Trebnjem začetek podpisovanja sporazuma. Za podpisovanje se je prijavilo 10 društev, preostala društva, ki se niso mogla udeležiti skupnega podpisovanja pa bodo lahko sporazum podpisala še v naslednjih dneh na oddelku za gospodarske in družbene dejavnosti.  

 

Občinska uprava

Oglejte si tudi