Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
-2°C
-3°C
JUTRI
0°C
-3°C
Deli
4548

Odhaja 63. generacija maturantov - ključ v rokah ekonomistov

Z več dogodki smo se na Srednji šoli Josipa Jurčiča 22. maja 2017 poslovili od 63. generacije gimnazijcev in 28. generacije ekonomskih tehnikov.

Šolanje v 4. letniku je letos uspešno zaključilo 55 dijakov gimnazije in programa ekonomski tehnik.

 

Med maturanti je 10 dijakov občanov občine Trebnje, na celi šoli pa 24 naših dijakov prihaja iz občine Trebnje. V prihodnje si želimo, da bi našo šolo izbralo veliko več Trebanjcev, saj se ponašamo z dobrimi pogoji za šolsko delo in izvrstnimi učnimi rezultati.

 

Letos je četrti letnik kar 17 dijakov (31 %) zaključilo z odličnim uspehom. Zagotovo lahko med njimi pričakujemo tudi zlate maturante, ki jih imamo vsako leto med 5 in 10 %  v vsaki generaciji, kar nas uvršča po kvaliteti med 15 najboljših slovenskih gimnazij.


Že na predvečer zadnjega dne pouka v 4. letniku so maturantje zanesljivo in kot pravi profesionalci slovesno postavili dva precej visoka mlaja, ob katerih so se še zadnjič družno poveselili.

Bodoči maturanti so v ponedeljek, 22. maja, najprej v atriju šole kot simbol nadaljnje rasti in zorenja posadili drevo, kar je zadnja leta na naši šoli postalo že tradicionalno. Nastaja lep spominski vrtiček s tablicami, ki povedo, katera generacija je kaj posadila.  


Na prireditvi s kratkim kulturnim program smo nato dijakom podelili priznanja za odličen uspeh in tudi za številna zlata priznanja z državnih tekmovanj. Ob koncu prireditve smo izvedli tudi težko pričakovane spretnostne in zabavne igre ob predaji ključa, ki so jih pripravili lanski zmagovalci 4. b. Tekmovali so po trije predstavniki vseh tretjih letnikov. Vsi trije sodelujoči razredi so bili precej izenačeni, po zabavnem in napetem tekmovanju pa je nekdo pač moral zmagati.

In zmagali so bodoči ekonomski tehniki Sifet, Pia Kim in Iza iz 3. d. In kaj pravijo zmagovalci? Nekatere naloge so se jim zdele zanimive, druge spet malo manj. Najzanimivejše in hkrati najtežje je bilo zanje hitrostno prehranjevanje s palačinkami z majonezo. V naslednjem mesecu gotovo ne bodo jedli majoneze. Od palačink pa mogoče le tiste z nutelo. Pod vtisom zmage pa že razmišljajo o nalogah za naslednje leto, ko bodo oni organizirali predajo ključa naslednikom.

Po koncu zaključne prireditve pa so dijaki 4. letnikov na zunanjem prireditvenem prostoru šole ob prisotnosti župana občine Ivančna Gorica Dušana Strnada, drugih predstavnikov občine, osnovnošolcev in naših dijakov ter delavcev šole zaplesali še tradicionalno maturantsko četvorko. Tako so zaključili še en lep in zanimiv dogodek.

Naj na koncu samo še zapišemo, da smo njihovi učitelji, gotovo pa tudi starši in drugi, na letošnje maturante resnično ponosni in lahko si le želimo, da se jim pri njihovih dosežkih pridružijo še številne generacije, ki bodo učenost iskale na gimnaziji in srednji ekonomski šoli v Ivančni Gorici.

Igor Gruden, Milan Jevnikar

Povezave

www.ssjj.si

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij