Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
12°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Obvestilo o izvedbi širokopasovnega optičnega omrežja elektronskih komunikacij v občini Trebnje

Gradnja odprtega širokopasovnega optičnega omrežja se je pričela jeseni leta 2011. 1. junija 2011 je bila sklenjena pogodba o sofinanciranju projekta Gradnja odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij z Občino Mokronog-Trebelno kot nosilno občino v konzorciju občin Mokronog-Trebelno, Šentrupert, Mirna Peč, Trebnje, Mirna, Žužemberk in Sevnica ter Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo RS.

 

Skladno z idejnim projektom, na podlagi katerega je bil izbran zasebni partner in izvajalec del GVO, d. o. o., je projekt v občini Trebnje zajemal skupaj 1089 gospodinjstev, ki se nahajajo na območju belih lis. Izgradnja hrbteničnega omrežja in hišnih priključkov na belih lisah je že zaključena. Sedaj se izvaja priključitev še ostalih zainteresiranih gospodinjstev.

Projekt gradnje odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij v občinah Mokronog-Trebelno, Šentrupert, Mirna Peč, Trebnje, Mirna, Žužemberk in Sevnica je najobsežnejši projekt gradnje telekomunikacijskega omrežja v Sloveniji, in sicer tako glede velikosti območja kot časovnih rokov.

Obveščamo vse preostale zainteresirane občane občine Trebnje, ki jim priključitev na širokopasovni internet ni bila omogočena, da se do 31. 1. 2015 zglasijo v Občini Trebnje (I. nadstropje – pisarna št. 9).

 

Občinska uprava Občine Trebnje

 

Oglejte si tudi