Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Taja Boštnar Naj prostovoljka leta 2010

Ob evropskem letu prostovoljstva  je Mladinski svet Slovenije dne 20.6.2011 že deveto leto zapored organiziral prireditev Prostovoljec leta, katere častni pokrovitelj je od leta 2008 tudi predsednik države dr. Danilo Türk z ženo Barbaro Miklič Türk. Na Brdu pri Kranju so se poleg predsednika države in njegove žene prireditve udeležili številni pomembni gosti, med njimi tudi minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik in ministrica za javno upravo, Irma Pavlinič Krebs, čigar ministrstvi sta sodelovala pri oblikovanju zakona o prostovoljstvu, ter predsednik Mladinskega sveta Slovenije Kamal Izidor Shaker.

Na Mladinski svet Slovenije je letos prispelo rekordno število prijav. 135 različnih organizaciji in zavodov je prijavilo 168 posameznikov in 58 projektov. Izmed vseh nominiranih so morale komisije izbrati le sedem posameznih priznanj, dva priznanja za prostovoljski in mladinski projekt, ter dve posebni priznanji.

 

Taja Borštnar, 23 letna univerzitetna diplomirana socialna delavka je na predlog Društva Center za pomoč mladim za vodenje usposabljanj in delavnic za otroke in mlade v okviru različnih organizaciji in z različnimi udeleženci; z otroki, študenti, mladostniki s težavami v odraščanju ter osebami z motnjami v telesnem in duševnem razvoju, prejela naziv Naj prostovoljka 2010 v skupini ženske od 20. do 30. leta.

Upajmo, da bo Tajino priznanje spodbudilo prostovoljstvu čim več mladih iz naše občine, kajti potrebno se je zavedati, da je prostovoljstvo kot družbena vrednota eden temeljnih gradnikov civilne družbe, ki na žalost še ni dovolj izkoriščen potencial za naš družbeni in gospodarski razvoj.

 

Iskrene čestitke Taji!

Oglejte si tudi