Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Lepi jesenski dnevi v Domu starejših Trebnje

Da je starost lahko lepa in prijetna, vedo povedati stanovalci Doma starejših Trebnje.

Njihova jesen je zelo pestra. V začetku novembra so se stanovalci in stanovalke matične hiše v Trebnjem in enote Šmarjeta pridružili projektu ob mednarodnem dnevu prijaznosti. Gre za projekt pod okriljem društva Humanitarček, pri katerem barvajo kamenčke. Pravijo, da kamenček, oblečen v barve in popisan z lepo pozitivno mislijo, nariše nasmeh na obraz prav vsakemu, ki ga najde in to gotovo drži. Veliko so jih pobarvali in raznesli širom mesta v Trebnjem in prav vsak najditelj ga je bil gotovo vesel.

19. novembra pa je tudi pri njih potekal že 11. Tradicionalni slovenski zajtrk. Za zajtrk so dobili tradicionalna slovenska živila: med, maslo, mleko, kruh, jabolka ali drugo sveže in tudi suho sadje. Letošnji slogan zajtrka je bil »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Namen projekta je spodbujati bolj pogosto uživanje lokalnih živil, saj se tako poleg bolj zdrave hrane podpira tudi lokalno pridelano hrano iz domačega okolja.

Počasi so vstopili v praznični december. Z izdelavo venčkov, okraskov in ostalega so si polepšali prostore doma, da bodo prazniki bolj čarobni. Obiščite jih kdaj, saj cenijo vsak trenutek, ki ga preživijo s svojci ali samo z znanci.

 

Mojca Smolič

Oglejte si tudi