Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Medgeneracijsko povezovanje v občini Trebnje

V starajoči se družbi je za sožitje krajanov in kakovost življenja vseh prebivalcev občine čedalje bolj pomembno medgeneracijsko povezovanje in sodelovanje. Da bi bilo to povezovanje spontano je bila na športnem področju urejena Medgeneracijska točka Temenica (MTT). To točko smo urejali več let in jo letos tudi dokončali. Z dokončanjem objekta, poleg petanskih igrišč je sedaj še moderno štiri stezno balinišče, ki zadostuje vsem tekmovalnim kriterijem, so dane možnosti športnih aktivnosti, primernih za vse generacije. Dokončanje tega projekta je omogočila in finančno podprla občina Trebnje, veliko prostovoljnega dela so opravili tudi balinarji iz našega društva upokojencev.

Medgeneracijska točka Trebnje je torej namenjen srečevanju, vadbam in tekmovanju vseh generacij prebivalstva. Na igriščih smo prisotni vsak ponedeljek, sredo, četrtek in petek po 18. uri, vabljeni pa so vsi zainteresirani brez starostnih omejitev.

V začetku avgusta (11. 08.) smo izvedli medgeneracijski turnir v petanki. Udeležilo se ga je  dvanajst otrok različnih starosti in njihovih dedkov in babic. V prijetnem srečanju se je razvilo ne le družabno, temveč tudi pravo tekmovalno vzdušje, saj so na koncu turnirja najboljši prejeli odličja.

Društvo upokojencev Trebnje je ob koncu poletja (26. 08.) v Medgeneracijskem centru Trebnje uspešno organiziralo tudi balinarski in petanski turnir. Na novem balinišču je bil balinarski turnir otvoritveni. Kljub ekstremni vročini se je družabnega srečanja udeležilo več kot petdeset tekmovalcev, ki so tvorili sedemnajst ekip iz društev upokojencev iz Dolenjske in Bele krajine. Udeležence turnirja je pozdravila tudi županja Mateja Povhe, najboljši tekmovalci pa so prejeli odličja.


Ana MURN                                                                                Foto: Božo Kodrič

Društvo upokojencev Trebnje

Oglejte si tudi