Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
6°C
ČET.
8°C
5°C
Oceni objavo

Festival v madžarskem mestu Sárvár

 

Člani občinskega pihalnega orkestera Trebnje in Trebanjske mažorete smo sodelovali v začetku julija od 4.- 6 na festivalu pobratene godbe Sárvár v zahodnem delu Madžarske.

 

Prvi dan smo nastopali v termalni rivieri v mestu Sárvár nato pa se odpravili na počitek v mesto Szombathely, kjer smo tudi bivali cel vikend. Po povorki skozi mesto Sárvár, ki je bila v soboto od jutra do večera, na kateri smo neutrudno igrali, plesali in zabavali več tisoč glavo množico, je sledil še zaključni nastop na glavnem trgu njihove znamenite trdnjave. Tu smo občinstvo navdušili, s skladbami Na Golici, Slovenski pozdravi, Tratata, in še z ostalimi zabavnimi skladbami. Temu programu pravimo ''Fešta mape'', ki smo ga pripravljali   približno dva meseca po koncertu Godba&Komedija. S tem programom smo bili tudi edini orkester, ki je množico spravil na noge in jih spravil na plesišče pred oder.

 

Kljub napornemu vikendu smo si na Madžarskem nabrali veliko energije za nadaljnje delo, čeprav imamo sedaj počitnice. Mažorete se bodo udeležile evropskega prvenstva, godbeniki pa že pripravljamo program za novoletni koncert. Zato vabimo nadobudne mlade glasbenike, željne dobrega igranja in tovrstnih festivalov v naše prostore vsak petek od septembra dalje na vaje.

 

Na koncu bi se radi zahvalili tudi našim zvestim prijateljem, ki so nam omogočili izvedbo festivala. To so: Občina Trebnje ter mag. Igor Teršar za finančno pomoč, Gradiščani z darili za gostitelje, Ljubljanskim mlekarnam ter Mitjatu Prijatelju za pijačo na poti, godbeniku Robertu Kmetu za dodaten kombi in našim najbljižjim, ki so nas pustili od doma.

 

Več utrinkov iz tujine in doma lahko najdete na naši godbeni strani http://www.godba-trebnje.si/

 

Lep godben pozdrav,

 

za KUD OPO Trebnje

Simon Černe

Oglejte si tudi