Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Ekskurzija OZVVS Trebnje na kočevsko

OZVVS Trebnje smo v soboto, 26. 10. 2019 organizirali in uspešno izvedli ekskurzijo na Kočevsko. Ekskurzije se je udeležilo 48 članov združenja, družinskih članov in prijateljev.

 

Na pot smo se odpravili v jutranjih urah in približno ob 9. uri prispeli v Kočevsko reko. Cilj je bil ogled podzemnega objekta »Bunker« Škrilj, hkrati pa so nas na tej točki pričakali tudi veterani OZVVS Kočevje. Zaradi omejitve števila obiskovalcev bunkerja, smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je odšla na voden ogled bunkerja. Skozi zanimivo pripoved vodnika smo izvedeli marsikaj novega in spoznali še en delček slabo poznane zgodovine. Med tem časom pa je druga skupina preživela čas z veterani iz Kočevja, ki pa so pripravili zanimivo predstavitev dogodkov na območju Kočevja pred in med osamosvojitveno vojno. Ogledali smo si tudi del jezera v Kočevski reki in učno orlovo pot.

 

Zatem smo se odpravili še na ogled gradu Kostel, kjer smo se seznanili z zgodovino gradu in Kostela, prav tako pa tudi s potekom obnove gradu.

 

Kasneje smo se ustavili še na kosilu v Suhi krajini in zaključili ekskurzijo v prijetnem druženju.

 

Marko Kotar

OZVVS Trebnje

Oglejte si tudi