Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
5°C
-2°C
JUTRI
2°C
-3°C
Deli
6924

Rajski dnevi v Trebnjem - TrebnjeRaj

V vikendu med 11. in 12. avgustom se je parkirišče za CIKom Trebnje spremenilo v prizorišče festivala TrebnjeRaj. Pod taktirko Kluba študentov občine Trebnje v sodelovanju s Kreativno umetniškim inkubatorjem ter Trebanjskim mladinskim svetom so organizatorji uspeli organizirati rajski dogodek za vse obiskovalce. Lokacija festivala je bila taktično postavljena med Športni park Trebnje, ker so potekali športni turnirji, ter Dvorano STIK, kjer se je v soboto odvijal gaming turnir. Lokacija sama pa se je s svojo dostopnostjo izkazala kot super prizorišče za prihodnje projekte.

 

Pester dnevni in večerni program je zajemal športne turnirje, likovno ustvarjalne delavnice, gaming turnir FIFE, izobraževalno delavnico mešanja glasbe, predstavitev mikropivovarjev ter odličen koncertni program.

V petek, 11.8., se dogajanje pričelo v popoldanskih urah s turnirjem košarke ter likovnimi delavnicami za otroke, na prizorišču pa so svoje stojnice postavili tudi mikropivovarji iz okolice, ki so oba dneva predstavljali ter ponujali svoja doma varjena piva. Na likovnih delavnicah so se otroci lahko preizkusili v risanju, barvanju pobarvank, risanju s kredami, lahko pa so se tudi odločili za poslikavo kože. Za prehrano so z odličnimi burgerji poskrbeli gostinci WEST Burgers. Večerni progam je povezoval Mirko Vorkapić, ki je napovedal nastop Nipke in Trkaja, Balkan Boysov, Vanillaz, perspektivnega lokalnega mladega DJ-ja Liama van Reparja ter Mad Funkerja. V petek je obisk presegel pričakovanja, saj se je na prizorišču kar trlo obiskovalcev, ki so se zabavali vse do druge ure zjutraj.

 

V soboto se je že dopoldne pričel turnir v nogometu, ki ga ni ustavilo niti na čase kislo vreme ter občasna ploha, prav tako pa se je v dvorani STIK ta dan odvijal turnir igre FIFA. Namen festivala TrebnjeRaj je bil ponuditi obiskovalcem poleg že ustaljenih športnih turnirjev tudi možnost, da se pomerijo v igranju video iger, katerih vpliv na socializacijo in povezovanje mladine ostane prevečkrat prezrt. V prostorih Kreativno umetniškega inkubatorja pa je v tem času potekala tudi delavnica mešanja glasbe pod vodstvom znanih DJ-ev, Mihe Pajka (Vanillaz) ter Dalaj Eegola (RecycleMan).

Tudi v soboto so se odvijale likovne delavnice za otroke, pridružila pa se nam je tudi mojstrica poslikave s kano, ki je obiskovalcem do večera na kožo risala prečudovite motive. V popoldanskih urah se je na športnem igrišču odvijal tudi poligon za otroke pod vodstvom Alena Štritofa iz TOP GYM-a. Večerni program se je pričel z dalmatinsko Klapo Kampanel, lokalnimi Eni izmed sedmih milijard, Zakloniščem prepeva, DJ Set Recyclemanom ter se zaključil od drugi uri s Petrikorjem.

 

Festival je v dveh dnevih obiskalo približno 2000 obiskovalcev, vse od najmlajših v spremstvu staršev, pa do upokojencev. Odzivi obiskovalcev so bili zelo pozitivni, kar je organizatorjem dalo še več zagona za izvedbo podobnih projektov v prihodnje, je povedal vodja festivala Miha Zupančič, predsednik Kluba študentov občine Trebnje. Prednost festivala je vsekakor v tem, da na eni lokaciji v tem času ponudi spekter raznovrstnih dejavnosti, v kateri se lahko prav vsakdo najde in se jih z veseljem udeleži, pa najsi bo to piljenje umetniške žilice med risanjem, utrjevanje športnega duha med tekmovanjem v turnirjih ali pa preprosto le uživanje v kozarcu osvežilnega piva med poslušanjem priljubljene glasbe.

Natalija Bevc

UO KŠOT

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 1

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!