Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
SOB.
23°C
9°C
Oceni objavo

Predavanje Mikrobiota naš »skriti organ«

Svetovni dan zdravja smo letos obeležili v vseh ustanoviteljicah CIK Trebnje. K sodelovanju in oblikovanju programa smo povabili NIJZ, OE Novo mesto, Center za krepitev zdravja ZD Trebnje in različne predavatelje. V Trebnjem smo v goste povabili domačinko, dr. Tejo Klančič, strokovnjakinjo iz področja metabolizma, genetike in prehrane. V polni dvorani CIK Trebnje nas je navdušila s predavanjem o osnovah delovanja črevesnih bakterij in njihovih vplivov na naše zdravje. Izvedeli smo, kako pomembne so vlaknine za zdravje črevesja in zakaj se je potrebno izogniti visoko procesirani hrani. Sledila je demonstracija kaljenja in vsak udeleženec je prejel vrečko brokoli semen za lastno pridelavo. Teja je svoje izkušnje nabirala tako v Sloveniji, kakor tudi v tujini, sodelovala je pri številnih raziskavah, danes pa svoje znanje predaja naprej prek svojega Instagram in Facebook profila @znanstvenica.

Glede na dober obisk in pozitivne odzive obiskovalcev, se s predavateljico dogovarjamo, da predavanje s podobno vsebino ponovimo v jesenskem času.

Predavanje je bilo za udeležence brezplačno, saj program Zdrave občine financirajo občine Mirna, Mokronog – Trebelno, Šentrupert in Trebnje.

Tanja Vrčkovnik Kravcar, CIK Trebnje

Foto: Eving Photography

Oglejte si tudi