Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

ČASTITLJIVIH 100 LET ROZALIJE UDOVČ

Konec meseca novembra je slavila častitljivih 100 let Rozalija Udovč iz Dolenjih Ponikev.

Gospa Rozalija se je rodila 20. 11. 1921 v Goriški vasi pri Mirni Peči kot četrti otrok in je od sedmih še edina živeča. Preživela je vojne grozote, šla čez obdobja, ki ji niso prizanašala, a je kljub vsemu bila vedno optimistična, dobre volje, predvsem pa vedno vedra in nasmejana. V mladih letih jo je življenje preizkušalo, a je vedno našla  svetlo pot.

Gospa Rozalija je po padcu in zlomu kolka delno na vozičku in pri večini življenjskih potreb rabi pomoč.

Zanjo lepo skrbijo sinovi Polde, Jože in Marjan. Njen rod izhaja iz Goriške vasi pri Mirni Peči, kjer je preživljala mladost in spoznala tudi bodočega moža, s katerim se je leta 1956 poročila. Na Ponikvah sta kupila Kramarjevo hišo, kamor sta se po poroki preselila. Leta 1965 sta zgradila novo hišo, kjer danes uživa z mlajšim sinom Marjanom. Ona je skrbela za dom, sinove in majhno kmetijo, mož pa je delal na železnici in finančno skrbel za družino. Medsebojno ljubezen in spoštovanje sta prenašala na svoje sinove, ki danes živijo v prelepem odnosu drug do drugega in nesebično pomagajo mami, ki ji peša zdravje in tudi spomin.

Tisti, ki jo bolje poznajo, pravijo, da ima rada ljudi, jim je za zgled in, da k visoki starosti veliko pripomore, če imaš v sebi močno željo po življenju, ki jo gospa Rozalija nedvomno ima. V krogu svojih najdražjih so ji sinovi v vili Rakar pripravili lepo praznovanje. Njenega slavja se je udeležil tudi župan Alojzij Kastelic, ki jo je razveselil s šopkom in lepim voščilom.

Slavljenki želimo obilo trdnega zdravja in veliko prijetnih trenutkov v krogu domačih.

 

Mojca Smolič

Oglejte si tudi