Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

NA VČERAJŠNJI 5. REDNI SEJI JE OBČINSKI SVET OBČINE TREBNJE MED DRUGIM SPREJEL PREDLOG ODLOKA O ORGANIZACIJI IN DELOVNEM PODROČJU OBČINSKE UPRAVE OBČINE TREBNJE

Do včerajšnje seje veljavni odlok je bil sprejet 23. maja 2012 in je v vmesnem obdobju postal delno zastarel in pomanjkljiv in zato potreben prenove. Novi odlok je podlaga za reorganizacijo občinske uprave, s katerim se želi z drugačno organiziranostjo doseči boljšo učinkovitost in optimalno delovanje izvajanja nalog iz pristojnosti občine. Med ostalim, se bo sedanji oddelek za okolje in prostor preoblikoval v oddelek za razvojne projekte in investicije ter v oddelek za urejanje prostora.

 

Občinski svet je včeraj razpravljal tudi o ceni storitve Pomoč družini na domu, ki se sicer za občino povečuje, za končnega uporabnika pa znižuje, zaradi ohranjene subvencije občine v višini 70,11 % in zaradi subvencije iz državnega proračuna. Po sprejemu cen na vseh štirih občinah, v katerih storitev opravlja DSO Trebnje, bo cena za uporabnike ob delavnikih in sobotah znašala 3,73 evra na uro, ob nedeljah 6,18 evra na uro in ob praznikih in dela prostih dneh 6,99 evra na uro.

 

Ostali sklepi:

Občinski svet je med drugim obravnaval predloga dokumenta identifikacije investicijskega projekta za nujna investicijska vzdrževalna dela v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje v letošnjem letu in za celovito prenovo glavnega nogometnega igrišča na Cvibljah z umetno travo ter se seznanil s potrjeno investicijsko dokumentacijo za drugo fazo ureditve parka likovnih samorastnikov. Občinski svet je še soglašal s sofinanciranjem Kolesarske dirke po Sloveniji 2023 v višini 7.930 evrov ter podal soglasje k redni delovni uspešnosti ravnateljev osnovnih šol Trebnje in Veliki Gaber ter ravnateljice Vrtca Mavrica Trebnje za leto 2022.

Članice in člani trebanjskega občinskega sveta so včeraj potrdili tudi predloge za podelitev priznanj Občine Trebnje v letošnjem letu – novi častni občan bo paraolimpijec in dolgoletni predsednik Zveze društev paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja Jože Okoren. Občinska priznanja bodo podeljena na svečani seji občinskega sveta v četrtek, 22. junija.

Oddelek za splošne zadeve 

Oglejte si tudi