Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
3°C
PON.
12°C
0°C
Oceni objavo

Golievi dnevi z Manco Izmajlovo

10. aprila 2018, smo obeležili 131. rojstni dan Pavla Golie.
Knjižnica Pavla Golie Trebnje, je v sodelovanju z Občino Trebnje, organizirala že 22. Golieve dneve. V Knjižnici vsako leto meseca aprila zaključijo tudi bralno značko za odrasle Bralna potepanja, ki jo je letos opravilo 118 bralcev, Jurčkov nahrbtnik in Ure pravljic.
Po pozdravnih nagovorih direktorice Knjižnice Pavla Golie Trebnje, Tanje Cuder, in župana Občine Trebnje, Alojzija Kastelica, so se posvetili Golievemu delovanju v Rusiji. Gostje so bili predstavniki Ruskega centra znanosti in kulture iz Ljubljane, ki so Knjižnici podarili večje število knjig v ruskem jeziku in tako obogatili knjižnično zbirko.

Kulturni program je popestrila slovenska mezzosopranistka Manca Izmajlova, ki je v pogovoru povedala veliko zanimivega o svojem življenju in delu v Moskvi. Na koncu je prisotne navdušila s svojim glasom, ob spremljavi moža, Benjamina Izmajlova, ki je zaigral na violino. Knjižnica Pavla Golie je vesela, da so njihovi bralci napolnili knjižnico do zadnjega kotička.

V petek, 13. 4. 2018, pa so z zaključnim dogodkom - predstavo Mojca Pokrajculja v izvedbi Damjane Golavšek, nagradili mlade bralce, ki so uspešno opravili bralno značko za otroke Jurčkov nahrbtnik in tiste, ki so pridno obiskovali pravljične urice.
V športni dvorani PŠ Dolenja Nemška se je zbralo več kot 150 otrok in njihovih staršev. Ob koncu zanimive in poučne predstave so otroci skupaj z Mojco Pokrajculjo iz gozdnih sadežev skuhali okusno marmelado in jo seveda tudi poskusili. Otroci so dobili tudi priznanja in simbolične nagrade, ki naj jim bodo za spodbudo, da bodo svoj prosti čas tudi v prihodnje radi preživljali v knjižnici.
Hvala PŠ Dolenja Nemška vas, ki so za izvedbo zaključne predstave že nekaj let prijazno nudili prostor v njihovi športni dvorani.

 

Občinska uprava
Oddelek za splošne zadeve

Povzeto po članku
Knjižnice Pavla Golie Trebnje

 

 

 

 

Oglejte si tudi