Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
7°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

VAJE GZT V ORIENTACIJI GASILSKE MLADINE 2021

Po letu in pol premora se je Mladinska komisija Gasilske zveze Trebnje (MK GZT) odločila za tekmovalni gasilski dogodek v prilagojenih epidemičnih razmerah in v aprilu je pripravila razpis za Vaje v orientaciji gasilske mladine.

Organizator je bil prijetno presenečen ob zaključku prijavnega roka, saj je od 28 prostovoljnih gasilskih društev (PGD) trebanjske gasilske zveze 17 PGD prijavilo 59 ekip v kategorije:  pionirke, pionirji, mladinke, mladinci, gasilke pripravnice, gasilci pripravniki.

V soboto, 29. maja, se je ob 6.30 v dvorani gostiteljev PGD Ponikve pri Trebnjem, zbrali članice in člani tekmovalnega odbora, kjer sta vodja tekmovanja in predsednica tekmovalnega odbora, Sašo Gliha in Andreja Zupančič, podala še zadnja navodila pred odhodom na teren na kontrolne točke, kajti ob 7. uri je startala prva ekipa, nato pa vse ostale v razmiku 6 minut, da je bilo čim bolj omogočeno upoštevanje navodil NIJZ. Pred odhodom na tekmovalno progo je vsaka ekipa opravila še vajo gasilske točke, nato pa so se vsi tekmovalci z mentorji ravnali po karti in se ustavljali na posameznih kontrolnih točkah, kjer so opravljali naloge, vse do prihoda na cilj. Po prihodu posamezne ekipe na cilj, je bilo tekmovanje zanjo zaključeno in so njeni člani z mentorjem takoj odšli domov.

Obračunska komisija je iz ocenjevalnih listov zbrala rezultate in objavila na spletni strani GZT neuradne rezultate, da so jih ekipe lahko pregledale in v roku 12 ur, kolikor je pač trajal pritožbeni rok, podale morebitne pritožbe.  Po pritožbenem roku so postali rezultati uradni in na podlagi le-teh je v nedeljo dopoldan potekala podelitev medalj ter pokalov prvim trem.


Za GZ Trebnje

Mojca Femec

Oglejte si tudi