Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

SPLETNI POSVET MENTORJEV MLADINE


V neobičajnih razmerah je zadnjo soboto letošnjega februarja potekal tradicionalni, tokrat, spletni posvet mentorjev mladine Gasilske zveze Slovenije.

Sicer se je ta izobraževalna oblika do lani odvijala dva dni, največkrat v Zrečah, kjer so se zbrali gasilski mladinski akterji Slovenije v malem.

Letos je zaradi znanih razmer posvet potekal spletno, v soboto, od 14. do 19. ure. Po uvodu in napotkih sta o aktualnostih v gasilstvu spregovorila prva moža GZS, predsednik in poveljnik, Janko Cerkvenih in Franci Petek. Temu so sledile aktualne vsebine: priprava video posnetkov in kako delati z najstniki v 21. stoletju.  Spregovorili so tudi o interaktivnem okolju in o Zoom dejavnostih ter povlekli zaključke posveta.

Glede na virtualne možnosti sodelovanja sta iz vsake zveze lahko maksimalno sodelovala le 2 udeleženca. Našo zvezo sta na tem posvetu zastopala Aleš Žagar (PGD Trebelno) in Irena Kovaljev (PGD Sveti Rok).

Ker je predsednica MK GZT Trebnje, Andreja Zupančič, tudi članica Mladinskega sveta GZS, so poleg nje v dvorani PGD Trebnje ob interaktivnem zaslonu posvetu sledili še nekateri člani Komisije: Sašo Gliha, Matej Mlakar in Nejc Trlep.

Posredovane vsebine posveta so bile dobrodošle, kot so povedali udeleženci, tudi srečanje na daljavo mladinskih prijateljev, a vsi so enoglasno pogrešali tradicionalno dogajanje in druženje v živo.


                                                                                                                    Gasilska zveza Trebnje

Oglejte si tudi