Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

ŠEST EKIP IZ TREBANJSKE GASILSKE ZVEZE NA DRŽAVNO TEKMOVANJE

V nedeljo, 18. septembra 2022, je po krožnem pravilu Gasilske regije Dolenjska in tudi v njeni organizaciji, potekalo regijsko gasilsko tekmovanje v Gasilski zvezi Šentjernej. To tekmovanje bilo hkrati tudi izbirno tekmovanje za Državno gasilsko tekmovanje Matevža Haceta prihodnje leto.

Iz društev gasilskih zveze Novo mesto, Šentjernej in Trebnje se je na tekmovanje prijavilo 69 ekip, dejansko je tekmovanje zaključilo 54 ekip (nekaj jih ni nastopilo zaradi bolezni v ekipi ali drugih razlogov, nekaterim vaje ni uspelo dokončati).

Iz trebanjske gasilske zveze se je od 25 ekip, ki so izpolnjevale pogoje za regijsko tekmovanje, prijavilo 21 ekip. Od teh je 13 ekip tekmovanje uspešno zaključilo. Tekmovalno smolo pri nastopu so imeli ekipa pionirjev in pionirk PGD Štatenberk ter ekipa pionirk PGD Trebelno. Štiri ekipe se na tekmovanje niso prijavile, 5 prijavljenih ekip je pred tekmovanjem sodelovanje odpovedalo.

V kategoriji pionirjev je nastopila le ekipa PGD Štatenberk, ki je bila zaradi nedokončane vaje diskvalificirana, ekipi iz PGD Veliki Gaber pa sta odpovedali zaradi bolezni tekmovalcev.  

Tudi v kategoriji pionirk sta imeli ekipi PGD Štatenberk in Trebelno težave, da nista dokončali vaje in je tako uspešno nastopila le ekipa PGD Občine, ki je zasedla odlično 3. mesto v regiji.

Pri mladincih sta ekipi PGD Mokronog in PGD Trebelno zasedli 5. in 7. mesto, ekipa PGD Dobrnič se ni uvrstila,  pri mladinkah pa je ekipa PGD Sveti Križ dosegla 3. mesto in PGD Trebelno nehvaležno 4. mesto.

Pri članih A sta se ekipi PGD Lukovek in Občine uvrstili na 4. in 6. mesto, članice A PGD Trebelno so bile 3. in ekipa PGD Dobrnič 4. (ekipa PGD Ponikve pri Trebnjem je odpovedala).

Pri članih B ni bilo udeležbe iz naše zveze, ker sta ekipi PGD Ponikve pri Trebnjem in PGD Mokronog odpovedali sodelovanje.

Pri članicah B je iz naše zveze nastopila edina ekipa PGD Štatenberk in dosegla 3. mesto v regiji.  

V kategoriji starejših gasilk nismo imeli predstavnic niti na tekmovanju GZT. So se pa tekmovanja udeležile 3 ekipe starejših gasilcev. Ekipa PGD Trebnje je dosegla 2. mesto, PGD Mokronog 3. mesto in PGD Štatenberk 7. mesto.

Popoldanske razglasitve rezultatov se je poleg župana občine gostiteljice Jože Simončič, udeležil še župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver in podžupan Občine Šmarješke Toplice, ki je hkrati tudi predsednik Gasilske zveze Novo mesto.

Ekipe, ki so na nedeljskem regijskem gasilskem tekmovanju zasedle prva tri mesta, so kandidatke za Državno tekmovanje Matevža Haceta čez približno leto dni, ki naj bi potekalo v Gornji Radgoni.

Vsem ekipam, ki so sodelovale, in njihovim mentorjem, velika hvala za trud in prizadevanja, ki so bila vložena v času priprav na tekmovanje in čestitke za dosežene rezultate.

Ekipam za državno tekmovanje pa poleg čestitke želimo tudi uspešne priprave za prihodnje leto.

Foto: GZ Trebnje

                                                                                                                    Gasilska zveza Trebnje, Mojca Femec

Oglejte si tudi