Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

ZAKLJUČENO REGIJSKO TEKMOVANJE V KVIZU GASILSKE MLADINE

 

Mladinska komisija Gasilske regije Dolenjska (MK GRD) je to soboto, 15. februarja 2020, v PGD Orehovica (Gasilska zveza Šentjernej), v tamkajšnji Podružnični osnovni šoli Orehovica organizirala in izvedla regijsko tekmovanje gasilske mladine. Pred tem tekmovanjem so svoja tekmovanja izvedle že mladinske komisije posamezne gasilske zveze v Novem mestu, Šentjerneju in Trebnjem in tako so se prve tri uvrščene ekipe v kategoriji pionirji, mladinci, pripravniki lahko prijavili na sobotno tekmovanje, ki se ga je dejansko udeležilo 24 ekip: po 9 ekip iz GZ  Novo mesto in Trebnje ter  6 ekip iz zveze gostiteljice tekmovanja.  

Za prva tri mesta v vsaki kategoriji so podelili ekipi pokal, tekmovalcem in mentorju pa še medalje.

Pri pionirjih so bili prejemniki pokala in medalj: ekipa PGD Gorenje Vrhpolje 1 (GZ Šentjernej), PGD Občine in PGD Sveti Križ (obe ekipi GZ Trebnje).

Pri mladincih so se na prva tri mesta uvrstili: PGD Občine (GZ Trebnje), PGD Reber 1 (GZ Novo mesto), PGD Gorenje Vrhpolje 2 (GZ Šentjernej).

Pri gasilcih pripravnikih je tekmovalo 7 ekip, prva tri mesta so zasedli: ekipa PGD Občine (GZ Trebnje), PGD Grmovlje 1 (GZ Novo mesto), PGD Trebelno (GZ Trebnje).

Državnega tekmovanja v kvizu gasilske mladine, ki bo letos 4. aprila 2020 potekalo v Trebnjem, v tamkajšnji osnovni šoli, se bodo v skladu z državnim razpisom tekmovanja iz GRD udeležile ekipe, ki so osvojile prvi dve mesti.

Vsem šestim ekipam želimo kar največ uspehov na državnem tekmovanju v domači gasilski regiji.

                                                                                                                             Gasilska zveza Trebnje

Oglejte si tudi