Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

POSVET MENTORJEV GASILSKE MLADINE 2022 V ZREČAH

Po dveh letih je ponovno potekal posvet mentorjev gasilske mladine v živo. 25. in 26. marca smo se mentorji zbrali v Zrečah. Gasilsko regijo Dolenjska (GRD) je zastopalo 6 predstavnikov:  4 iz GZ Trebnje in 2 iz GZ Novo mesto, v GZ Šentjernej niso uspeli zagotoviti udeležbe.  

V uvodu nas je nagovorila predsednica Mladinskega sveta (MS) Gasilske zveze Slovenije (GZS) Renata Rupreht in seznanila z aktualnim dogajanjem na področju mladine v GZS. Sledila je okrogla miza, ki jo je povezoval Robert Okorn. Gostje Saša Kovačević, Ana Bogdan Zupančič in Matic Hercog so v pogovoru predstavili svoje izkušnje dela z mladimi v preteklih dveh letih. Pred večerjo so gasilci PGD Zreče prikazali vajo Fire combat in najpogumnejši so se lahko tudi preizkusili v njej.

Sobotni dan se je začel s predstavitvijo aktualnosti v gasilski organizaciji, ki ji jih je predstavil predsednik GZS Janko Cerkvenik. Zvonko Glažar je predstavil gasilsko olimpijado v Celju (17. – 24. julij 2022) in nas vse povabil na ogled tekmovanja. 

Na delavnicah smo v skupinah povedali svoje izkušnje v različnih situacijah, kako bi v določeni situaciji postopali in si podelili predloge. Mentorji iz PGD Zbilje so na svoji delavnici predstavili način dela z ekipo mladink, ki na mladinskih olimpijadah dosegajo najvišja mesta.

Posvet in srečanje sta nas spodbudila za nadaljnje delo in premagovanje ovir.

 

                                              Andreja Hutevec,

                                     predsednica MK GZ Novo mesto

 

 

Oglejte si tudi