Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

PODELILI LISTINE ZA NAPREDOVANJE V ČIN

 

Na torkovi (19. 11. 2019) svečani prireditvi, ki je potekala v organizaciji Gasilske zveze Slovenije (GZS) in Gasilske zveze Trebnje (GZT) v Gasilski regiji Dolenjska v dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog, so podelili listine za čin gasilski častnik in višji gasilski častnik. V tem letu je  uspešno zaključilo tečaj gasilskega častnika 97 tečajnikov v štirih gasilskih regijah: Notranjska, Ljubljana I, Severna Primorska in Dolenjska. Tečaj za višjega gasilskega častnika je potekal v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig, in ga je uspešno zaključilo 23 tečajnikov. Tudi njim so na torkovi prireditvi izročili listine o napredovanju v čin višji gasilski častnik.

Iz Gasilske regije Dolenjska je tečaj gasilskega častnika uspešno opravilo 23 tečajnikov: iz GZ Novo mesto (15), iz GZ Šentjernej Joško Jakše in Samo Gorišek ter 6 iz GZ Trebnje: Andrej Avguštinčič, Stanislav Bevec, Mojca Kristan, Rok Rajar, Andrej Ulepič.

Tečaj za višjega gasilskega častnika je iz GRD obiskoval in uspešno zaključil Janez Pečnik iz PGD Selo pri Mirni (GZ Trebnje).

V mokronoški dvorani se je zbralo veliko število prejemnikov in gostov, ki so jih pozdravili in nagovorili predsednik GRD in GZT Janez Bregant, župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver in predsednik GZS Janko Cerkvenik ter po zaključku podelitve listin še poveljnik GZS, Franci Petek. Svečanost, ki jo je vodila tajnica GZT Mojca Femec, so popestrile domača lutkovna skupina Mokre tačke - sekcija KUD Emil Adamič Mokronog, učenci harmonike Maja Pavlin Geršak, Anže Krnc, Lovro  Recelj ter prof. Sandi Ravbar iz Glasbene šole Trebnje, orgličar Vlado Gramc iz Krškega ter Mešani pevski zbor PGD Zbure z zborovodkinjo Aleksandro Barič Vovk. Po podelitvi listin, ki sta jih izročala predsednik in poveljnik GZS ter gasilskim častnikom še poveljnik regije, so čestitali še županu Antonu Mavru ob njegovem minulem okroglem življenjskem jubileju.

Ob prigrizku za katerega je poskrbela Okrepčevalnica Trebelanček ter pijači, ki so jo postregle članice in člani PGD Mokronog ter Komisije za članice GZT, se je razvilo druženje in pomenkovanje, tudi o prehojeni izobraževalni poti.

Ob tem v imenu organizatorjev izrekamo iskreno zahvalo udeleženim prejemnikov činov, gostom, Občini Mokronog-Trebelno za sprejem v lepo urejeno dvorano, vsem nastopajočim in vsem, ki so pripomogli kamenček pomoči v organizacijski mozaik torkovega svečanega dogodka, kjer so bili med prejemniki udeleženci društev iz 14 od 17 gasilskih regij v Sloveniji.

Foto: Luka Oven in Kristijan Bišof                                 

                                                                                    GZS in GZT, Adirana Cividini in Mojca Femec

Oglejte si tudi