Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
7°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Gasilke obudile tradicionalni dogodek

Po nekajletnem premoru so se članice prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Trebnje (GZT) v organizaciji Komisije za članice pri GZT tretjo soboto letošnjega januarja znova zbrale v Galaksiji Trebnje na tradicionalnem ponovoletnem srečanju s posvetom. Leta premora tradicionalnega dogodka je zazanamovala korona, leta 2022 slovo od bivše predsednice Komisije za članice Mari Logar, preteklo leto pa še slovo od prve predsednice Komisije Joži Mišmaš.  

Po uvodnih pozdravih predsednice Komisije Olge Smolič in predsednika GZT, Francija Hrovatiča, je poveljnik GZT, Janez Uhan, udeleženke seznanil z aktualnostmi v gasilski organizaciji in predstavil načrte projektov in aktivnosti trebanjske gasilske zveze ter Gasilske regije Dolenjska v tekočem letu. Vladka Bučevec iz Gasilske zveze Kamnik in bivša predsednica Sveta članic pri Gasilski zvezi Slovenije je ena od prvih usposobljenih zaupnikov psihološke pomoči  v Sloveniji, ki je znanje in praktične primere posredovala udeleženkam sobotnega posveta.

Ob zaključku uradnega dela posveta je predsednica Komisije Olga Smolič v kratkem preletu predstavila bogato delo komisije preteklega leta.

Temu je sledila večerja, ki so jo postregli člani kolektiva Galaksije. Nadaljevanje večera je potekalo ob glasbi, plesu, klepetu in zabavnih igrah ter sproščenem druženju. 

Pred začetkom posveta in po uradnem delu le-tega so udeleženke imele na voljo meritve krvnega tlaka, sladkorja in telesne mase, kar sta izvajali predstavnici Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Trebnje.

Foto in besedilo:

                                                                          Komisija za članice GZT, Mojca Femec

Oglejte si tudi