Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

MODRA CONA pred občinsko stavbo – NAVODILA ZA OZNAČEVANJE ČASA PARKIRANJA

Z željo, da čim večjemu številu obiskovalcev centra mesta Trebnje ter koristnikom storitev javnih služb omogočimo večjo frekvenco pri zagotavljanju nemotenega parkiranja, se je na centralnem parkirišču pred občinsko stavbo uvedel režim kratkotrajnega parkiranja, t.i. modra cona, kjer lahko vozniki nemoteno parkirajo svoje vozilo za čas ene ure, pri čemer pa morajo označiti čas prihoda vozila na vidnem mestu v vozilu.
Čas prihoda lahko vsak občan sam, označi na vidnem mestu na listu papirja, kjer občan označi čas parkiranja vozila, ali s parkirno uro, katero lahko dobite, brezplačno, v sprejemni pisarni Občine, dokler ne poidejo zaloge, ali pa kupite v Papirnici Pingo, v DZS in na pošti v Trebnjem.

Voznike o načinu oz. pravilih parkiranja seznanja in opozarja tudi prometna signalizacija na parkirišču.

Nadzor nad upoštevanjem pravil pri parkiranju s 1.2.2015 izvaja medobčinsko redarstvo. Občani lahko svoja vprašanja ali pobude posredujejo Medobčinskemu inšpektoratu in redarski službi v času uradnih ur organa, na tel. št. (07) 34 98 267, ali elektronsko pošto: inspektorat@mokronog-trebelno.si.

Več o Skupni občinski upravi Mirnska dolina – pod okriljem katere deluje redarska služba – si lahko preberete na spodnji povezavi, kjer se objavljajo tudi vsa aktualna obvestila in novice, povezane z delom SOU Mirnska dolina in Medobčinskega inšpektorata in redarstva.

Oglejte si tudi