Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SRE.
14°C
5°C
Oceni objavo

Predavanje Tvegano vedenje na spletu

V okviru programa Zdrave občine vas vabimo na brezplačno predavanje Tvegano vedenje na spletu, v torek, 12. septembra 2023, ob 17.00 v večnamenski dvorani v mansardi OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, Šentrupert 57, Šentrupert. Predavanje bo izvedla Eva Koprivec, zavod Safe.si.

Predavanje se bo osredotočilo na tvegano vedenje otrok na spletu - otroci pogosto ne razumejo povezave med dejanji, ki jih naredijo na spletu, in posledicami, ki jih bodo za ta dejanja nosili tudi v realnem svetu. Predavateljica nas bo seznanila z vzorci neustreznega obnašanja otrok na spletu, posebno pozornost pa bo posvetila neprimernim in škodljivim objavam, skrbi za zasebnost (tako lastno kot zasebnost drugih), prekomerni rabi tehnologije in medvrstniškemu nasilju na spletu.

Pregledali bomo tudi aktualna družabna omrežja (Instagram, Snapchat, Viber, Facebook, TikTok) in aplikacije, aktualne spletne nevarnosti ter prejeli nekaj nasvetov za lažje shajanje z internetom.

Po predavanju bo sledil pogovor s starši, v katerem boste predavateljici lahko zastavili vprašanja, povezana s spletnimi nevarnostmi in varno ter odgovorno rabo interneta.

Vljudno vabljeni.

Predavanje je brezplačno saj ga sofinancirajo občine Mirna, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje.

Do konca leta 2023 vas vabimo še na 2 predavanji v okviru programa Zdrave občine:

datum

naslov predavanja

predavatelj

lokacija

Sreda, 18. 10. 2023, ob 17.00

Navdušen športnik ali zasvojen s športom?

Matej Tušak

Trebnje

Sreda, 15. 11. 2023, ob 17.00

Bi prepoznali motnjo hranjena pri otroku?

Sanja Nartnik

Mokronog

Oglejte si tudi