Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Individualno karierno svetovanje za mlade tudi v novem šolskem letu

Novo šolsko leto se je pričelo zato vas z veseljem obveščamo, da so vrata Kariernega centra za mlade Trebnje (KCM Trebnje), ki deluje na CIK Trebnje že od prejšnjega šolskega leta, široko odprta in pripravljeni smo na učence in dijake z njihovimi vprašanji glede nadaljnje kariere.

V okviru projekta KCM Trebnje nadaljujemo z izvajanjem brezplačnega individualnega kariernega svetovanja za mlade znotraj katerega jih bomo spodbujali k primerni izbiri poklica, razvijali interes za različna področja, jim širili obzorja in jih tako opolnomočili za izbiro ustreznega nadaljnjega izobraževanja oziroma poklicne poti.

Nekateri mladostniki sprejemajo karierne odločitve dokaj hitro in neobremenjeno, veliko več pa je takih, ki slabše poznajo sebe in posledično težje opazijo možnosti, ki se jim v okolju pojavijo.

Tem mladostnikom bomo omogočili, da bodo preko orodij za ocenjevanje in samoocenjevanje ter s pomočjo svetovalca bolje spoznali svojo osebnost, svoje kompetence, interese, cilje in vrednote. Spoznali bodo značilnosti poklicev, ki jih zanimajo, delovne naloge in osebnostne lastnosti, ki so ustrezne za opravljanje želenega poklica. V sklopu svetovanja bomo mladostnikom predstavili tudi nekaj konkretnih aktivnosti ter spletnih strani, ki bodo učencem in dijakom v pomoč v procesu kariernega raziskovanja.

Individualno karierno svetovanje je namenjeno vsem OŠ učencem in SŠ dijakom, ki so se znašli pred prvo pomembno življenjsko odločitvijo, zato vabimo k vpisu vse, ki potrebujejo usmeritev in pomoč pri oblikovanju kariernih ciljev.

Več informacij:
Tanja Žibert
T: +386 7 34 82 104
E: tanja.zibert@ciktrebnje.si

Oglejte si tudi