Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
7°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Brezplačno predavanje Katero poklicno pot izbrati? Šolanje nadaljevati, ali si zaposlitev iskati?

Vabimo vas na brezplačno predavanje Katero poklicno pot izbrati? Šolanje nadaljevati, ali si zaposlitev iskati? v četrtek, 30. novembra 2023, ob 17. uri na CIK Trebnje (2. nadstropje, učilnica 4). Z nami bo izkušena karierna svetovalka Maruša Goršak. Na delavnico se lahko prijavite TUKAJ

  • Ali je študij pot ali končni cilj?
  • Ali to, kar študiram, določa, kaj bom delal-a?
  • Ali obstaja en idealen študij zame?
  • Kaj, če me enako veseli več področij?
  • Ali je sploh važno, kaj študiram, če ne vemo, kaj nas čaka v prihodnosti?
  • Ali je smiselno, da se takoj zaposlim?
  • Že sedaj vem, da ne bom imel-a dovolj točk za želen študij – in kaj zdaj?

To so le nekatera od vprašanj, s katerimi se srečujejo mladostniki ob koncu osnovne in srednje šole, ko se odločajo za izbiro študija. Poplava informacij in veliko število študijskih smeri, njihovo zmedo pogosto še povečajo, saj jim manjka življenjskih in delovnih izkušenj, preko katerih bi bolje spoznali sebe in svet dela, na njihove odločitev pa vplivajo tudi številni drugi dejavniki.

Trendi kažejo, da bodo mladi tekom svojega življenja zamenjali celo do pet poklicev, torej se ne bodo odločali le, za koga bodo delali, ampak tudi KAJ bodo delali, torej bodo pomembne karierne odločitve sprejemali večkrat v življenju. In prav zato je ključno, da že sedaj razvijejo  veščine vodenja kariere, pri čemer ste jim lahko v pomoč tudi vi -starši.

Zato se nam pridružite na delavnicah za starše in mladostnike, kjer se boste na primerih iz prakse opremili s ključnimi informacijami in ozavestili lastna razmišljanja o izbiri šole/fakultete in poklica. Pogovorili se bomo o najpogostejših izzivih mladostnikov in se seznanili s ključnimi vprašanji na katera naj si mladostnik/ca odgovori, da bo lahko sprejel-a informirano odločitev. Skupaj si bomo pogledali nekaj konkretnih aktivnosti ter spletnih strani, ki so lahko vam in mladostnikom v pomoč v procesu kariernega raziskovanja in odločanja.

Predavanje bo potekalo v okviru Kariernega centra za mlade Trebnje.

Za več informacij smo vam na voljo na 07 34 82 104 ali kcm@ciktrebnje.si.

Oglejte si tudi