Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Tabor tabornikov uporabnikov VDC Novo mesto

Nekaj uporabnikov Varstveno delovnega centra Novo mesto iz Trebnjega, ki so člani Rodu sivih jelš Trebnje, je imelo fantastično vikend pustolovščino. 

V petek, 21.7., smo za začetek taborjenja pred bivalno enoto v Trebnjem postavili taborniške šotore. Popoldne smo spoznavali osnovne elemente taborjenja, dvignili zastavo, peli himno. Zvečer smo zanetili taborni ogenj, na katerem smo si pripravili čisto pravo taborniško večerjo. Prva noč v šotorih je bila odlična. 

Naslednji dan smo po jutranjem dvigu zastave in petju himne odšli na pohod. Kasneje pa spoznavali, kaj vse rabimo v nahrbtniku, ko gremo v naravo. Pogovarjali smo se tudi o tem, kaj sestavlja tabor (sušilnica, kuhinja, jambor). Popoldne smo obiskali prijatelje v VDC Novo mesto v enoti Šmihel, kjer je taborilo 16 uporabnikov. Vsi skupaj so prisluhnili razlagi o orientaciji, spoznali karto, zemljevid, globus, kompase, ponovili smeri neba in orientirali karto. Za veliko smeha so poskrbeli zaposleni, ki so trebanjsko vodnico kar oblečeno pospremili v bazen. Za dodatno veselje in ples je poskrbel harmonikar. Zvečer smo se zbrali ob ognju, skupaj  zapeli nekaj pesmi ob kitari mlade tabornice Julije in še eno noč, tokrat deževno, prespali v šotoru.

V nedeljo, 23.7., smo tabor zaključili s pospravljanjem tabornega prostora in polni novih doživetij sklenili, da naslednje leto tako taborjenje ponovimo.


Avtorica besedila: Mojca Mežik

Avtor fotografije: Mitja Mežik


Oglejte si tudi