Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Večer z Andersenom

Z učenci od 6. do 9. razreda smo v petek, 31. marca 2023, od 19. pa vse do 24. ure zvečer praznovali rojstni dan velikega ustvarjalca in pravljičarja H. C. Andersena. Ta večer se je tudi trebanjska knjižnica pridružila več kot 1.600 knjižnicam po vsem svetu, ki enkrat na leto pustijo svoja vrata odprta tudi po uradnem odpiralnem času. Projekt izvira iz Češke in se je v 20 letih razširil po vsem svetu.

Povabili smo učence iz OŠ Trebnje, Mirna, Mokronog, Šentrupert in Veliki Gaber. Knjižničarke smo pripravile zanimiv program: najprej smo se spoznali med seboj, nadaljevali smo z vrtenjem kolesa sreče in tako spoznali Andersenovo življenje ter delo. Obiskali sta nas tudi kozmetičarki iz podjetja Beauty bar Art- Pe, Maja in Taša. ki sta nam povedali nekaj o negi mladostniške kože, predvsem v času pubertete. Z očiščeno in navlaženo kožo smo nadaljevali program. Pogasnili smo luči, pripravili atmosfero in knjižničarka Mojca je pričela s pripovedovanjem strašljive Andersenove pravljice Rdeči čeveljci. Sledila je malica, ki je bila letos ponovno bogata in zelo okusna, za kar se moramo zahvaliti našim lokalnim donatorjem, za nas so pripravili pice, pohančke, jogurte, krofe … Okrepčani smo se lotili risanja karikatur iz Andersenovih pravljic. Delavnico je vodil Simon Sanda, ustanovitelj in učitelj Risarnice. Čakal nas je še najzabavnejši del – predstava Juha iz žeblja knjižničark Mojce in Karmen.

Za donatorske prispevke se zahvaljujemo Hotelu Opara, Pizzeriji Šeligo, Pekarni Grebenc, Pekarni Mokronog, Pekarni Arieta Pek, IP Jamšek, Ekološki kmetiji Kukenberger in Beauty baru Art-Pe.

 

Simona Pavc

Knjižnica Pavla Golie Trebnje

Oglejte si tudi