Oceni objavo

V Trebnjem spet otroško gledališče

Po dveh letih premora se v Trebnje vračajo tudi tako imenovane Levčkove predstave, ki se tradicionalno odvijajo drugi četrtek v mesecu in so namenjene najmlajšim ljubiteljem odrskih desk. Novo gledališko sezono je drugi novembrski četrtek odprla Lea Menard z lutkovno igrano predstavo Trobla in ključ.

Gre za zgodbo o prijateljstvu, ljubezni in ljubosumju z elementi plesa in glasbe. Cirkusanta Trobla in Beno sta nerazdružljiv par. Skupaj preživljata prosti čas, denar pa služita s plesno glasbenimi nastopi. Nekega dne na njun oder zaide čudovita plesalka Ajša. Beno je nad njeno lepoto popolnoma očaran, Trobla pa postane ljubosumna. Ključ, ki navije glasbeno skrinjico, da skrinjica lahko igra in Ašja čudovito pleše, skrivnostno izgine …

Drugi četrtek prazničnega decembra ob 17. uri bodo v trebanjskem kulturnem domu gostili še Kulturni zavod KULT z otroškim lutkovnim kabaretom Čuk na palici. Gre za izvrstno uprizoritev zbirke uglasbenih pesmi Svetlane Makarovič, ene najbolj priljubljenih slovenskih avtoric za otroke.

Projekt Gledališkega abonmaja Levček pripravlja Zveza kulturnih društev Trebnje v sodelovanju s trebanjsko izpostavo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), omogoča pa ga Občina Trebnje.

 

Joži Sinur, JSKD OI Trebnje

Foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi