Oceni objavo

V Trebnjem so se zbrali literati

Tako kot vsako leto je Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) tudi letos pripravil literarni natečaj V zavetju besede 2023. Natečaj je bil namenjen avtorjem in avtoricam, ki so starejši od 30 let, sodelovali pa so lahko s še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besedili. V okviru natečaja se po Sloveniji odvija šest regijskih srečanj, prvo septembrsko sredo so regijsko srečanje Dolenjske, Bele krajine in Posavja gostili v Trebnjem.

Na literarni delavnici, ki jo je trebanjska območna izpostava JSKD pripravila v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje, se je sodelujočim avtoricam in avtorju kot mentorica pridružila pesnica in esejistka Alja Adam. Srečanje je bilo priložnost, da se pogovorijo o literarnem ustvarjanju in o prispelih besedilih. Na letošnje regijsko srečanje se je prijavilo 13 avtoric in en avtor, večina se je literarne delavnice v Trebnjem tudi udeležila.

Med avtorji, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj, bo letošnji državni selektor pesnik in urednik Ivo Stropnik izbral pet finalistov, ki jih bodo v jeseni razglasili na državnem srečanju odraslih literatov.


Joži Sinur, JSKD OI Trebnje
Foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi